Muntenclub Numismatica Zuidwest-Vlaanderen bestaat 70 jaar: “Alle leden zijn welkom om dit jubileum te vieren”

Laurens Aernout, Urbain Hautekeete en André Grootjans. © RV
Redactie KW

Muntenclub Numismatica Zuidwest-Vlaanderen viert haar 70-jarig bestaan. Dat gebeurt op 25 mei in Kasteel Wallemote, met een officieel gedeelte en een barbecue en muziek.

Numismatica Zuidwest-Vlaanderen is een van de acht afdelingen van het Europees Genootschap voor Munt- en Penningkunde (EGMP), een overkoepelde vzw met als doel de numismatiek te promoten. “Het EGMP omvat heel Vlaanderen. Ieder jaar heeft het EGMP een algemene vergadering. Dit jaar zijn wij aan de beurt om die te organiseren”, vertelt Laurens Aernout. “Daaraan gekoppeld zullen wij ons 70-jarig bestaan vieren, met een drietal projecten. We nodigen alle leden uit om samen met ons dit jubileum te vieren op 25 mei.”

Die dag begint om 9.30 uur, in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85 in Izegem. De algemene vergadering van het EGMP vindt plaats tussen 10 en 12.30 uur. Vanaf 12.30 uur volgt een gezellige barbecue, met aansluitend een muzikaal programma.

Projecten

“Het eerste van onze drie projecten is de ‘Gids voor muntverzamelaars 2.0’. Die is bedoeld om beginnende verzamelaars te helpen hun weg te vinden in de hobby. Voor ons is dat nu al geslaagd. Onze club heeft op dit moment al 32 nieuwe leden mogen inschrijven.”

“Het tweede project is een brochure over de numismatiek van Kortrijk, de stad waar onze club in 1954 is opgericht. De brochure is een vervollediging van de bestaande standaardwerken, die meestal uit de 19e eeuw stammen.”

Het derde project betreft een medaille met als thema ‘Het bestuur van Numismatica ZW-VL’, in brons 70mm, naar een ontwerp van Beni Debacker en geslagen door de firma De Greef uit Antwerpen. “Interesse in onze werking?”, zegt Aernout. “Breng ons een bezoek elke eerste zondag van de maand van 9 tot 12 uur in parochiaal centrum ‘t Kartouchke, Ingelmunsterstraat 8 in Izegem, of elke derde zondag van de maand van 13 uur tot 16 uur in CC Het Spoor, Eilandstraat 6 in Harelbeke.” (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier