Markant start met werkgroep Best Pittig Regio Kortrijk

Op de foto herkennen we v.l.n.r. Veerle Santy, Sofie Lybaert, Caroline Vanraes en Trui Parmentier. © KDS
Redactie KW

Markant Regio Kortrijk heeft 30 lokale afdelingen en pakt uit met de nieuwe jongerentak Best Pittig. Trekker is voorzitter Trui Parmentier (38). Samen met vijf pittige collega’s leidt ze de nieuwe jongerenwerking in goede banen. “Onze bedoeling is te zorgen voor verjonging en opvolging in de algemene Markantwerking”, zegt ze.

Best Pittig is er voor de nieuwe generatie. Het is een ontmoetingsplaats voor jongere dames om elkaar te leren kennen en om hun netwerken te verruimen. Hier vindt dochterlief haar gading, terwijl moeder in een andere werkgroep zit. “De jongeren slaan graag hun eigen vleugels uit. Dit in een werkgroep met een eigen jongerenelan. We organiseren doelgericht activiteiten”, aldus voorzitter Trui Parmentier.

Corona speelt hen uiteraard parten. “We staan met Best Pittig in de startblokken, maar kunnen niet vertrekken”, meent Trui. “Op 27 oktober zouden we officieel van start gaan in de zaal Cortina in Wevelgem met een voordracht van Steffi Vertriest, Njam-chef en ook bekend van haar blog Bye Bye Cheeseburger. Door de sluiting van de horeca zijn we genoodzaakt onze opstart te verdagen naar het voorjaar van 2021. Niettemin was de interesse voor onze nieuwe werking groot. Helaas moeten we er ons ook bij neerleggen.”

We blijven naar veilige oplossingen zoeken – Sofie Lybaert, regiomanager Markant

Markant vzw bestaat 70 jaar. De organisatie, verspreid over Vlaanderen, biedt vrouwen een kwalitatief vrijetijdsaanbod. Markant heeft 300 lokale afdelingen, waarvan 30 in de regio Kortrijk. Het doel van de organisatie is om het maximum uit je vrije tijd te halen met toegankelijke en zinvolle activiteiten. Niettegenstaande corona was er een mooie opkomst bij de heropstart in september. “Iedereen had nood aan contact en het feit dat alles coronaveilig kon plaatsvinden, stemde iedereen hoopvol voor de volgende activiteiten. Nu is het tij weer even gekeerd, dat moeten we accepteren, maar we blijven wel plannen maken en veilige oplossingen zoeken”, vertelt Sofie Lybaert (44), regiomanager van Markant Regio Ieper-Roeselare en Regio Kortrijk.

Markant vzw is onderverdeeld in regio’s met lokale Markantwerkingen, Artemis voor professionele ondernemers en Best Pittig is de jongerenwerking. “Alle activiteiten vinden plaats in een gemoedelijke sfeer met een hapje en een drankje. Onze activiteiten zijn laagdrempelig”, vertelt Kortrijks regiomanager Veerle Santy (52). “We zijn er voor actieve, dynamische vrouwen die goesting hebben in een avondje uit voor zichzelf.”

Allerlei thema’s

Markant Regio Kortrijk bestaat uit werkgroepen Orchidee, Bloem en Tuin, Zin en Spirit, Kunst en Cultuur. Sinds de opstart in september, kunnen de jongere leden nu ook terecht bij Best Pittig. Regio Kortrijk wil een breed publiek ongeacht de leeftijd verwennen met allerlei thema’s. Er is voor iedereen wat wils. “Is het nu cultuur, spirit of tuin, iedereen vindt er haar gading. We organiseren socioculturele activiteiten voor dames. Markant is er voor de ondernemende vrouw, dames die in hun vrije tijd iets willen ondernemen”, zegt Kortrijks regiovoorzitter Caroline Vanraes (53).

Het aanbod van Best Pittig bestaat uit drie à vier activiteiten per werkjaar. Voor het eerste werkjaar komt er naast de voordracht van Steffi Vertriest nog een avond rond interieur en stijladvies op 17 december 2020 en een voordracht van actrice en schrijfster Leen Dendievel op 22 februari 2021.

Opgericht: Markant vzw startte in 1950. Best Pittig Regio Kortrijk staat in de startblokken te wachten op het coronavrije startschot.

Leden: de vereniging bestaat uit dames en is voor dames. De leden zijn verspreid over de 300 lokale afdelingen. Het lidgeld bedraagt jaarlijks 45 euro.

Activiteiten: per werkjaar zijn er vier thematische activiteiten: voordrachten, workshops, bedrijfsbezoeken en uitstappen.

Contact en info: sofie.lybaert@markantvzw.be, www.markantvzw.be, www.markantvzw.be/best-pittig, www.artemisnetwerk.be.

(CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.