Kwetsbare jongeren op kamp dankzij Zedelgemse Happy Friends

Het voltallig Happy Friends-bestuur, van links naar rechts: Philippe Desoete, Christophe Verplancke, Ilse Degryse, Rudy Ennaert, Sonia Therssen, Sandrine Maes, Carine Devacht, Eddy Tjampens en Ann Thijs. © HV
Redactie KW

Happy Friends, een Zedelgemse vereniging voor alleenstaanden en mensen die eenzaam zijn, biedt de leden een waaier aan ontspanning. Met onder meer sport en cultuur krijgt verveling geen kans. Evengoed tonen ze hun solidair hart. Met een ludieke quizavond namen ze het op voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Een 20-tal vierkoppige ploegen van Happy Friends pijnigde zaterdagavond 13 november graag de hersenen in dienstencentrum Jonkhove. Ze hadden met de opbrengst van hun ‘kom-der-nie-up-quiz’ en tombola in Aartrijke een oprecht doel voor ogen: een cheque van 250 euro voor Alle Jongeren op Kamp (AJOK.) Met deze gulle gift schonk het bestuur deze Vlaamse vzw een duwtje in de rug opdat kansarme gezinnen en thuisloze kinderen een onvergetelijk vakantiekampen kunnen beleven.

‘Samen, een mooie tijd beleven’ is immers het motto van Happy Friends. Al ruim tien jaar biedt deze, voortaan Zedelgemse, vereniging ontmoeting en ontspanning voor wie alleen kwam te staan of vrijgezel is. Gelijkgestemde zielen zijn er aan het juiste adres voor onder meer sport en spel, bezoeken aan steden en musea, of dag- en weekenduitstappen. Op de agenda prijkt elk maand een activiteit of twee waarmee alleenstaanden het niet aan hun hart laten komen, maar evengoed hun maatschappelijk engagement koesteren. Zwerfvuil- of boomplantacties, of koken voor kansarme jongeren schenkt hen zowaar nog meer voldoening.

‘Singles in action’

“Zeker in onze provincie is onze vereniging best uniek te noemen. We waren vóór corona actief in West- en Oost-Vlaanderen, en Brussel. Nu richtten we ons in de eerste plaats op alleenstaande en eenzame mensen in onze gemeente en de regio errond”, duidt bestuurslid Sandrine Maes uit de Halfuurdreef uit Veldegem. Dansen en koken, verrassingsdagen, een tocht op het water, karting, of een weekend eropuit in de Ardennen: voor een schappelijk lidgeld van 20 euro zijn de verrassende belevenissen waarmee Happy Friends uitpakt te veel om op te noemen.

“Omdat best veel van onze leden Zedelgemnaar zijn, kiezen we voortaan deze gemeente als uitvalsbasis, en hopen we ook een erkende vereniging van de gemeente Zedelgem te worden. Door corona bleef vooral ons ouder publiek achterwege. Nu proberen we met ons concept langs zo veel mogelijk kanalen onze doelgroep te bereiken. Onze website is al up-to-date, onze Facebook-pagina volgt. Van ons gevarieerd aanbod kunnen ook familieleden en vrienden van onze alleenstaanden of vrijgezellen meegenieten. Zo bieden we de kans om nieuwe mensen te leren kennen. Ook door onze talrijke sponsors en vrijwilligers geven we onze leden eigenlijk een tweede familie en een leuke tijd.”

Info: www.happyfriendszedelgem.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier