Kunstkring Roderick werkt aan mooi feestjaar vol activiteiten in Oudenburg

Kunstkring Roderick bracht tijdens de nieuwjaarsreceptie een toost uit op het feestjaar 2024. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kondigde het bestuur van kunstkring Roderick aan welke activiteiten er dit jaar op stapel staan. Een van de belangrijkste tijdens dit jubileumjaar is de kunstroute op 27, 28 en 29 september.

Eind 2008 groeide vanuit enkele Oudenburgse kunstenaars het idee om creatievelingen in een collectief samen te brengen. In januari 2009 zag kunstkring Rodrigo Flamenco het levenslicht. “De naamkeuze werd geënt op een eminent Oudenburgse schilder: Rodrigo Flamenco of Roderick De Vlaeminck, schilder aan het Spaanse koningshof. De roepnaam van de kunstkring werd Roderick.

Warme vriendengroep

Onder het voorzitterschap van Roel Ghysel groeide de kring uit tot een bekende vereniging in Oudenburg en daarbuiten. Vanaf 2016 nam Carine Maeckelberghe de voorzittersfakkel over en voegde aan de activiteiten, naast de Roderickroute, een poëzie- en kunstroute in het voorjaar toe.

2024 is dus een feestjaar voor Roderick. De kunstkring viert het 15-jarige bestaan en mag met trots zeggen dat Roderick een vereniging is die nog altijd groeit en bloeit. “We zijn intussen een warme vriendengroep”, weet voorzitter Carine Maeckelberghe.

En bouwen doen ze momenteel volop aan de Roderickroute die dit jaar op 27, 28 en 29 september plaatsvindt. “We werken aan een mooi feestjaar. Als voorzitter ben ik er trots op dat wij nog altijd heel veel leden voor onze kunstkring kunnen warm maken”, zegt Carine Maeckelberghe. Andere al geplande activiteiten zijn een nieuwe poëzie-en kunstroute met als thema De adem van het water, de maandelijkse kunstcafés, de daguitstap op zaterdag 22 juni, een poëzieavond op vrijdag 18 oktober en als afsluiter het ledenfeest op zaterdag 19 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier