KSK Oostnieuwkerke houdt de moed erin na wijnverkoop

David Vergote, Serge Gouwy, Dorine Staessens, Dimitri Geerolf en Pol Joye. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
David Vergote, Serge Gouwy, Dorine Staessens, Dimitri Geerolf en Pol Joye. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Voetbalclub SK Oostnieuwkerke hield onlangs haar jaarlijkse wijnverkoop. Die was een succes. Op voetbalvlak zijn het, door de coronamaatregelen, minder succesvolle tijden. “Het is niet gemakkelijk, maar we kijken hoopvol vooruit”, zegt de voorzitter.

Na een coronageval bij de judoclub beslisten de gemeentebesturen van Staden en Hooglede om ook alle jeugdactiviteiten voor even aan banden te leggen. “Onze jongste jeugdploegen mochten nog trainen. Voor het eerste elftal en de oudste categorieën is het voetbalseizoen nu al afgelopen. Ja, natuurlijk is dat heel erg jammer.”

“Voor vele regionale voetbalploegen is het afwachten wat de toekomst zal brengen. Ook wij hebben het moeilijk, maar we kijken hoopvol uit naar de toekomst. Dit mede dankzij de vele enthousiaste mensen binnen en rond de club”, aldus voorzitter Dimitri Geerolf.

Wijnverkoop

SK Oostnieuwkerke organiseerde onlangs haar jaarlijkse wijnverkoop. “Ondanks de coronacrisis werd die een succes”, aldus de voorzitter. De club beloonde de beste wijnverkopers. De firma Decadt gaf rond de jaarwisseling aan elke werknemer een fles van SK Oostnieuwkerke, maar ook Serge Gouwy en David Vergote toonden hun tomeloze inzet voor de club. Serge Gouwy helpt al jaren binnen de club en zijn zonen zijn er aangesloten bij de reserveploeg. David Vergote is de jeugdcoördinator.

De jeugdcoördinator hoopt straks bij het begin van het seizoen alle jeugdspelers opnieuw te mogen begroeten. “Hopelijk kan volgend seizoen coronavrij afgewerkt worden”, aldus Vergote.

Kunstgrasveld

Ondertussen droomt men bij SK Oostnieuwkerke ook van een kunstgrasveld. “Je merkt dat heel veel ploegen in de regio nu beschikken over zo’n terrein. Vooral in de winterperiode biedt dat een serieuze meerwaarde. Hopelijk houdt de gemeente ook rekening met onze wens”, aldus nog voorzitter Geerolf.

(JCR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.