https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KSA Oostrozebeke is klaar voor hét hoogtepunt van het jaar

Arne De Poortere. (foto CLY)
Arne De Poortere. (foto CLY)
Redactie KW

Wie dacht dat corona de jeugdbewegingen klein heeft gekregen, heeft het bij het verkeerde eind. “Een half jaar was het improviseren, maar onze werking lag nooit stil”, opent hoofdleider Arne De Poortere van de KSA. “Het hoogtepunt van ons jaar is vanzelfsprekend het zomerkamp en daar kijken alle kinderen naar uit. We mogen ze dan ook niet teleurstellen. Onze kampbestemming wordt Limburg, waar we ons thuis voelen en waar de ruim 100 deelnemers de vakantie van hun leven staat te wachten.”

Draaiboek

Arne De Poortere (24) is al drie jaar één van de hoofdleiders bij de KSA. Hij heeft het over een heel sterke verenging die het vertrouwen heeft van de Oostrozebeekse gezinnen. “Een paar jaar geleden zagen we een trend waarbij oudere leden vlugger afhaakten, maar nu zien we plots een omgekeerd effect. In plaats van af te haken blijven de ouderen nu veel langer bij hun groep. De KSA wordt meer en meer een vriendenkring waarvan ze moeilijk kunnen afscheid nemen. Wekelijks zorgen we voor een heel mooi aanbod aan spelactiviteiten en dat valt best in de smaak bij de leden. Op 26 juni trekken we naar Plopsaland, wat geldt als de slotactiviteit voor we op kamp gaan. Op 3 juli gaat de leiding op teambuilding om vervolgens keihard te werken aan de voorbereiding van het kamp. Er wordt een draaiboek in elkaar geknutseld, zodat iedereen weet wat hem of haar precies te doen staat. Het kamp zelf, in het Limburgse Opoeteren, duurt van 10 tot 20 augustus. Bij ons is het haast een traditie dat we naar daar trekken. We kennen die regio als onze broekzak. We trekken er heen met 90 leden, een leidersploeg van 30 man en nog eens 10 kookouders.”

“Door corona kwam onze jaarlijkse fuif, die heel wat geld in het laatje brengt, wel te vervallen. Anderzijds is het ook zo dat onze werking door corona op een laag pitje stond en we weinig onkosten hebben gemaakt. Wel slaagden we erin toch een sprokkelactie op te zetten, namelijk de krokettenactie met de jaarwisseling die voor ons een financieel succes was. Komt daar ook nog bij dat de gemeente de subsidie heeft opgetrokken met 30 procent. Dat betekent dat we er financieel goed voorzitten en dat het kamp zeker niet in het gedrang komt.” (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten