KSA Hallebast viert twintigste verjaardag met fietstochten in en rond Dikkebus

Lotte Decapmaker, Lieselotte Dekindt, Manon Penet, Marte Verdonck en Bieke Delanote. (foto EG)
Lotte Decapmaker, Lieselotte Dekindt, Manon Penet, Marte Verdonck en Bieke Delanote. (foto EG)
Redactie KW

KSA Hallebast bestaat 20 jaar. En om dat te vieren, worden op zaterdag 29 mei twee fietstochten georganiseerd. Op zondag 30 mei kan je coronaveilig op de koer van de KSA hun eigen bier ‘Hallebastje’ degusteren.

Zoals zoveel verenigingen moet KSA Hallebast een jubileumfeest uitstellen en moet er een alternatief voorzien worden. “Volgend jaar zullen we wel ons 20-jarig bestaan vieren, maar we hebben nog niets concreets in gedachten”, vertelt leidster Marte Verdonck die samen met een viertal andere leidsters twee gratis fietstochten uitwerkte.

“We opteerden voor een tocht van 9 km die langs Dikkebusvijver en de verdwenen heerlijkheid Hallebast loopt. Hallebast strekte zich uit ten zuiden, ten westen en ten noorden van Dikkebus en ook deels over Vlamertinge en ontstond vermoedelijk in de 14de eeuw. Het kasteel is volledig verwoest in de Eerste Wereldoorlog en bevond zich in de driehoek Dikkebusseweg-Bellestraat-Hallebaststraat. De tweede fietstocht is 16 km lang en gaat richting Vlamertinge.”

Hallebastje

“Tijdens het fietsen zijn er verschillende stops met filmpjes en doe-opdrachtjes. Er wordt gestart aan de KSA aan de Dikkebusseweg 480. Daar kan men een QR-code scannen met betrekking tot de tocht die men wil maken. De fietstochten kunnen uitgevoerd worden vanaf zaterdag 29 mei om 9 uur en duren tot zondag 30 mei om 21 uur. Aan beide tochten zijn wedstrijdjes verbonden en is er een ontbijtmand te winnen.”

“Op zondag 30 mei bestaat ook de mogelijkheid om iets te drinken op de koer van onze KSA. Dit kan vanaf 11 uur. Wie de kans nog niet kreeg om ons eigen ‘Hallebastje’ te proeven, moet zeker eens langskomen. Het is een blond biertje van 7 graden dat speciaal voor ons in een Gentse brouwerij werd gebrouwen. Momenteel hebben we nog een 700-tal flesjes van 33 cl over. Er bestaat dus weinig gevaar dat we een tekort zullen hebben. Ze mogen zeker opgedronken worden want we kunnen ze niet blijven sparen. We verwelkomen jullie dus graag op 29 en 30 mei”, lacht Marte Verdonck.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier