Krottegem start het nieuwe werkjaar met een Lentedrink én de verkiezing van de lekkerste soep

Verschillende verenigingen slaan de handen in elkaar voor de Krottegemse Lentedrink. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 23 maart staat een nieuwe editie van de Krottegemse Lentedrink op het programma. Het is meteen de start van het werkjaar. Ook dit jaar gaan ze op zoek naar de beste soepmaker.

De Spring Erin Verenigingen zijn als groep ontstaan in 2005 als een uniek samenwerkingsverband tussen sociaal-culturele verenigingen, jeugdbewegingen en wijkcomités behorend tot de Onze-Lieve-Vrouwparochie, of, zoals beter gekend: Krottegem. “Doel van de samenwerking is het aanbieden en/of ondersteunen van publieksactiviteiten voor en door de diverse bewonersgroepen”, horen we van Gino Van Eeckhoutte. Daarvoor werken ze regelmatig samen met de Krottegemse Ransels, Inval en Club Roeselare.

Op zaterdag 23 maart is er met de Krottegemse Lentedrink de eerste activiteit van het jaar. “Toosten doen we door de lente uit te zwaaien… en de lente in te springen. De samenkomst luidt meteen het nieuwe werkjaar 2024 in van de diverse Krottegemse verenigingen. En daarop willen we toosten. Er is keuze uit warme chocomelk en wafels, Krottegemse soep, frisdranken en uiteraard lekkere Krottegemse streekbieren van onze huisbrouwerij Rodenbach.”

De Krottegemse soep wordt gemaakt volgens het recept van de winnaar van de soepwedstrijd van 2023. “Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Spring Erin bovendien voor een aangename sfeer en willen wij voral sociale ontmoeting tussen mensen van Krottegem promoten door samen te toasten op het nieuwe werkjaar”, aldus Frank Wauters nog. Om 18.30 uur is er een optreden van Mr O and the Havannes. Het is meteen ook de start van de Krottegemse Kroegentocht.

Beste soep

De Krottegemse Ransels gaan opnieuw op zoek achter de beste soep van Roeselare. Iedere hobbykok of keuken prins(es) uit Roeselare mag de pollepel en mixer terug opnemen. “Op zaterdag 23 maart 2024 kan elke inwoner van Roeselare zijn of haar één liter soep (eventueel met garnituur) tussen 11 en 12 uur binnenbrengen in Dienstencentrum Ten Elsberge. Let wel, maximaal 20 deelnemers.”

Een jury die samengesteld is door Frederik Moerman (chef-kok Kotee) zal in eer en geweten vanaf 13 uur blind alle binnengebrachte soepen proeven en punten geven op smaak, geur, garnituur,… om zo te weten wie in 2024 zich mag kronen tot beste soepchef van Roeselare. De winnende soep zal zoals de traditie het vraagt geserveerd worden op de Krottegemse Lentedrink 2025 van volgend jaar.

Informatie en inschrijving kan via 0479 13 28 11 of mail krottegemsemarkten@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier