Kris Landuyt lanceert boogschuttersclub in Beernem

“In onze club trekken we de kaart van het recreatieve, het gemoedelijke”, klinkt het bij Kris Landuyt. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Al drie jaar lang werkt Kris Landuyt aan de opstart van een boogschuttersclub in Beernem. 25 jaar geleden leerde hij de sport kennen en sindsdien groeide zijn passie enorm. “Onze sport is redelijk onbekend, zeker in onze gemeente. Daarom wil ik een mooie club oprichten”, vertelt initiatiefnemer Landuyt.

“Toen ik als monitor meeging op kamp bij de Kijkuit, leerde ik de boogsport kennen. Ik was meteen door de microbe gebeten”, steekt Landuyt van wal. Hij beoefent de sport met passie en toont ons met plezier zijn materiaal. “Helaas is onze sport niet echt bekend. Ik beoefen ook een bijzondere discipline van de sport. Doelschieten in openlucht is nog veel minder bekend dan staande wip, bijvoorbeeld. Dat is jammer en zette me tot nadenken. Daarom wil ik in onze gemeente een nieuwe club oprichten, met steun van de gemeente. Ze toonden meteen enthousiasme, waarna ik samen met hen op zoek ging naar een geschikte locatie.” Die zoektocht bleek niet zo eenvoudig. Uiteindelijk zal Landuyt met zijn leden en de club oefenen op een terrein aan de site ‘t Fort, waar ook het recyclagepark en de kringloopwinkel gevestigd zijn. “Achter de loodsen lag een terrein braak. Het terrein is lang genoeg en je zit er midden in de natuur. Bovendien zijn er plannen om het terrein extra aan te planten. Fieldschutters zoals wij zijn natuurliefhebbers. Wij berokkenen de natuur geen schade en houden ervan om in de vrije natuur te sporten. We zijn de gemeente dan ook dankbaar om mee met ons naar een terrein te zoeken”, vertelt de initiatiefnemer.

Voor iedereen

De club mikt op leden van alle leeftijden. De sport is volgens Landuyt voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die in andere sporten op fysieke grenzen botsen. “Boogschieten is een individuele sport die je in groep beoefent. Bij een mindere prestatie laat je je ploeg niet in de steek. In onze club trekken we trouwens de kaart van het recreatieve, het gemoedelijke. Niet zozeer van het strikt competitieve, ook al zullen we leden die daar op mikken niet in de steek laten”, vertelt hij. Bovendien kan je met een budget van 100 à 150 euro al van wal steken. Landuyt hoopt zijn club de komende jaren verder uit te bouwen. “Nu ben ik bij een club uit Oostende aangesloten, maar ik hoop ook hier een mooie groep gepassioneerde mensen bij elkaar te krijgen. Bovendien trek ik nu alles alleen, wie weet kunnen we met een aantal anderen een hecht bestuur vormen.”

Meer info via kris.landuyt@proximus.be of 0476 47 80 87.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier