Koninklijke Harmonie geeft gratis coronaveilig aperitiefconcert

© MVI
Redactie KW

De Koninklijke Harmonie van de Congregatie maakt zich op voor hun eerste evenement van het jaar. Op 13 september brengen de jongste muzikanten een gezellig aperitiefconcert en dat laten ze volledig coronaveilig doorgaan. De nodige maatregelen zijn genomen en de muzikanten hopen op een mooie opkomst.

De muziekverenigingen komen voorzichtig opnieuw op gang. De jeugdige muzikanten van de Koninklijke Harmonie van de Congregatie brengen op zondag 13 september voor het eerst een aperitiefconcert. “We hadden allemaal zin om er muzikaal opnieuw in te vliegen”, vertelt Sanne Decoster van de Congregatie. “Sinds juli hebben we rustig de draad van het repeteren weer opgenomen. Het is evenwel helemaal anders dan vroeger. Zo repeteren we nu in kleinere groepen omdat we de ruimte niet hebben om met de hele vereniging samen te zitten.”

Jaarlijks staat er een aperitiefconcert op het programma in september, maar het was lang koffiedik kijken of dat zou kunnen doorgaan. “We beslisten pas vorige week dat het een ja zou worden en daar zijn we natuurlijk met zijn allen blij om. Het wordt ons eerste wapenfeit met de vereniging dit jaar en we zijn al september. Het mocht er dus wel eens van komen.”

Zaal Iso

Normaal gaat het concert jaarlijks aan het lokaal in de Kerkstraat door. “We proberen altijd buiten te musiceren, maar bij slecht weer kunnen we makkelijk naar binnen verhuizen. Dit jaar is dat echter geen evidentie, je mag niet zo dicht op elkaar zitten. We moesten dus noodgedwongen uitwijken naar een grotere locatie. Die vonden we gelukkig in Zaal Iso. Er zullen om en bij de 30 muzikanten optreden en samen met hen mogen er 200 personen in de zaal binnen. Dat is toch al een behoorlijk aantal.”

Een aperitiefconcert heeft muziek nodig, maar er hoort natuurlijk ook een lekker aperitiefje bij. “We zorgen voor de nodige hapjes en drankjes tijdens het concert. Hiervoor hanteren we de huidige horecamaatregelen. Iedereen zal dus in zijn eigen bubbel aan tafel kunnen genieten van het concert. We zijn ervan overtuigd dat mensen zich daar netjes zullen aan houden.”

Jaarlijks trekt de jeugdgroep eind augustus op kamp en dat kon gelukkig ook doorgaan dit jaar. “We gingen met de groep een weekendje weg naar Ruiselede en dat was wel echt fijn. We hebben genoten!”

Extra werkgroep

De muzikanten zijn vooral erg blij dat ze nog eens kunnen optreden. “Dat hebben we allemaal erg gemist”, beaamt Sanne. “We zijn dan ook blij dat het eindelijk zover is. Onze jeugdige muzikanten onder leiding van Robbe Driegelinck en Lies Dejaeghere komen aan bod op het concert, maar ook onze Compagnie – een groep met muzikanten die al langer musiceren – vrolijken de boel op met evergreens. Dat doen we omdat er nog niet heel veel repetities geweest zijn voor onze jeugd, maar we willen wel een aangenaam en vullend programma brengen.”

De coronamaatregelen brengen heel wat extra werk met zich mee. “We hebben een gloednieuwe werkgroep in het leven geroepen om alles logistiek in orde te brengen en ook coronaveilig te maken. Er komt heel wat ontsmettende handgel en zo bij kijken, maar we hebben het er graag voor over”, lacht Sanne. “We verwelkomen iedereen graag op zondag 13 september om 11 uur. Het concert is helemaal gratis. Mensen kunnen op voorhand registreren om zeker te zijn van een plaatsje, maar ook aan de deur is iedereen meer dan welkom.” (MVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.