https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fotoclub Coxypics opent virtuele tentoonstelling

Het bestuur van Coxypics met vooraan links Walter Carels.©Myriam Van den Putte
Het bestuur van Coxypics met vooraan links Walter Carels.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

CoxyPics, de Koksijdse fotoclub, stelt tentoon en kiest voor een coronaveilige virtuele expo. Burgemeester Marc Vanden Bussche wil daar toch een officiële openingsceremonie aan koppelen en die is voor iedereen digitaal te volgen op zondag 20 december om 11 uur.

Het officiële openingsmoment voor de tentoonstelling wordt gegeven door burgemeester Marc Vanden Bussche, schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw en Coxypics-voorzitter Walter Carels.

Wie je dit live wil meemaken kan hiervoor inschrijven via deze link

Na opening zal de expo toegankelijk zijn via de website van de fotoclub www.coxypics.be.

Voorzitter Walter Carels: “Wij zijn als Koksijdse fotoclub trots dat we sinds de coronapandemie niet hebben stilgezeten. We hebben alternatieven bedacht ter vervanging van onze fysieke uitstappen en bijeenkomsten. We organiseerden met succes webinars en zorgden voor een gevarieerd aanbod. Natuurlijk misten we het fysieke contact, maar via Zoom zagen we mekaar en konden op die manier onze fotobesprekingen houden. Via onze webinars bereikten we niet alleen onze leden. Zo namen een 80-tal Koksijdenaars en niet-leden deel aan de drie avonden ‘leer fotograferen vanuit uw kot’.

Populaire sessies

“Webinars werden een begrip en via mond-aan-mond reclame stegen onze deelnemersaantallen pijlsnel. Zo werd de recente webinarreeks over de toekomst van onze camera gevolgd door 571 mensen.”

Schepen Stéphanie Anseeuw: “Het is heel fijn dat Koksijdse verenigingen niet stilzitten in deze uitzonderlijke tijden en dat CoxyPics de uitdaging heeft aangegaan om op een andere manier, volledig coronaproof, online tentoon te stellen.”

Burgemeester Mac Vanden Bussche: “Het is een goed idee om de mooie werken van de leden te verzamelen in een tentoonstelling. Het kadert ook in de traditie die Koksijde heeft van fototentoonstellingen. Denk maar aan English Tayler en Stephan Vanfleteren.”

Info: www.coxypics.be – voorzitter Walter Carels – 0495 59 81 01

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.