KLJ vertrekt straks op kamp naar geheime bestemming

Staand: Louis D’hondt, Thibaut D’hondt, Gunther D’hondt, Karel Blomme, Robin Hanssens en Maxim Lannoo. Zittend: Emmelien Vandemoortele, Charlotte Jonckheere en Romy Vandewalle. © foto Frank
Redactie KW

Van 19 tot en met 23 juli trekt KLJ Lendelede op kamp. “Naar waar moet een verrassing blijven voor de leden die meegaan”, zegt voorzitter Karel Blomme. “Ons bestuur is volop aan het kijken welke activiteiten we de komende maanden nog kunnen organiseren.”

Karel Blomme (26) is drie en een half jaar voorzitter van de KLJ Lendelede. Hij werkt als aankoper van aardappelen bij Clarebout nv. “Het voorbije coronajaar was er een van voortdurend aanpassen, afgelasten en herplannen”, zegt Karel.

Online activiteiten

“Voor onze KLJ was dat heel moeilijk omdat het een hechte vriendengroep is die er vaak opuit trekt. Toen moest dat plots allemaal vanop afstand gebeuren. Maar we probeerden er het beste van te maken met enkele online activiteiten. En onze Spaghetti aan huis in plaats van onze Paasspaghetti werd fel gesmaakt: 738 sympathisanten kochten een portie.”

De lokale KLJ-afdeling startte al vanaf de eerste versoepeling met activiteiten. “Eerst alleen voor leden tot 18 jaar, daarna voor iedereen. Het was een blij weerzien met toch nog wel vele beperkingen.”

Niet alleen de leden waren enthousiast door die snelle start, ook sommige ouders waren gelukkig… “Wij proberen nu zoveel mogelijk onze schade in te halen door enkele geannuleerde activiteiten opnieuw te organiseren.”

Late komst Sinterklaas

“Een mooi voorbeeld daarvan is de ‘late’ komst van Sinterklaas. De brave man kwam op 25 juni nog een keer speciaal van Spanje voor de KLJ. En ik hoop de komende maanden veel nieuwe leden te mogen verwelkomen. Nieuwe activiteiten zullen volgen. Het bestuur doet zijn uiterste best.”

“Vorig jaar konden we ook nog op kamp gaan in een beperkte bubbel en met opvolging van de maatregelen van de overheid. Voor velen van ons was dat een echte uitlaatklep na het vele thuiszitten. De mooie ervaring van de voorbije zomer zorgt ervoor dat iedereen dit jaar absoluut opnieuw mee op kamp wil gaan.”

Geen kookploeg

“We zullen met ongeveer 30 leden vertrekken. Van 19 tot en met 23 juli. De locatie blijft een verrassing. En ook dan zullen we ons waarschijnlijk nog aan bepaalde maatregelen moeten houden. KLJ Nationaal informeert ons daarover.”

“Een kookploeg is er niet bij ons omdat we een relatief kleine groep zijn, allemaal ouder dan 15 jaar. Koken doen we dus zelf en we zien het als een groepsgebeuren waartoe iedereen zijn steentje bijdraagt. Zo’n kooksessie start bovendien vaak met een aperitief…”

Brouwerijbezoek

“Andere kampactiviteiten gaan van een eenvoudig spelletje voetbal tot een brouwerijbezoek. Maar het is vooral de sfeer telt en daarvoor zorg je op het moment zelf met de hele groep.”

Lid worden van KLJ kan vanaf de leeftijd van 15 jaar (geboren vanaf september 2006). De maximumleeftijd is 35 jaar. KLJ Lendelede telt 55 leden. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier