KIT gaat weer van start: “Leden stonden te springen om naar de zaal te komen”

Ruben Delahaye en Luc Mus zijn klaar voor het komende seizoen. (foto EF)
Redactie KW

Na maanden thuis te moeten trainen, kunnen de leden van de Koninklijk Ieperse Turnkring (KIT) vanaf deze week opnieuw de zaal induiken. Zo kunnen ze hun seizoen toch op een positieve manier afsluiten en met goede moed de zomerstop ingaan.

Het seizoen 2019-2020 zit er dan wel op, maar dat wil niet zeggen dat we dit jaar geen gymnasten meer in de zaal zullen zien, legt voorzitter Ruben Delahaye uit. “We houden nu nog een twee à drie weken training zodat we het seizoen deftig kunnen afsluiten. De gymnasten stonden ook te springen om weer naar de zaal te komen, dus wilden we hen dat zeker nog gunnen.” Nadien volgt de jaarlijkse pauze alvorens het nieuwe seizoen van start gaat in augustus.

De laatste trainingen zijn zeker welkom voor KIT, die de laatste maanden alles uit de kast haalde om de leden gemotiveerd te houden. “Op onze website konden onze leden terecht bij KIT@Home. Op dat onderdeel van de site zorgden we voor instructiefilmpjes en trainingsschema’s. Voor de competitieturners organiseerden we ook onlinetrainingen. Onze coaches gaven zo vanuit hun kot het goede voorbeeld”, legt Delahaye uit. “Als het opnieuw kon, organiseerden we ook opnieuw groepstrainingen buiten. Niets kan echter op tegen dat echte turngevoel van in de zaal.”

Draaiboek

Ook de voorzitter zelf kijkt terug op een hectische periode. “Het gebeurde dat we aan het kijken waren naar de nieuwe richtlijnen van de Veiligheidsraad om 16 uur en we al om 16.20 uur berichtjes binnenkregen wanneer we opnieuw konden beginnen”, vertelt Delahaye. “Toch was deze periode met veel crisismanagement ook boeiend. We werken ondertussen ook aan een draaiboek voor een eventuele tweede golf.”

Delahaye is ook druk in de weer met de modernisering en herstructurering van de club. “Begin juli komen we ook met nieuws over een nieuwe structuur op sporttechnisch vlak binnen onze club. Dit in het kader van een proefproject vanuit de gymfederatie. Een van die punten zal voor ons het werken met kleinere groepen zijn. Nu zien we vaak tot 40 jonge gymnasten binnenstromen. Die willen we nu opdelen in kleinere groepen om hen nauwer te kunnen begeleiden, wat moet leiden tot meer kwaliteit en een bredere basis van hun techniek.” (LR)

KIT

Opgericht in: 1897, toen nog als Iepers Sint-Michielsgilde. In 1922 werd de naam veranderd in De Sint-Michielsturners om later nog eens omgedoopt te worden tot Koninklijke Ieperse Turnkring.

Voorzitter: Ruben Delahaye.

Leden: Zo’n 500 leden die onderverdeeld zijn in verschillende niveaus.

Lokaal: Sinds september 2019 heeft de Koninklijke Ieperse Turnkring onderdak in de nieuwe stedelijke turnhal, aanpalend aan sporthal 2 in de Leopold III-laan. Voordien moest uitgeweken worden naar Izegem en Frankrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten