Judoclub Lichtervelde hervat trainingen

De Lichterveldse judoclub kon terugblikken op een geslaagde, zonnige zomerstage. © BV
Bram Vanlerberghe

Voor een contactsport als judo waren het vervelende tijden. Maar vanaf komende week mogen de volwassen judoka’s de trainingen hervatten. “De honger is groot”, weet hoofdtrainer Francky Dereere.

“We merken dat zowel bij de jeugd als de volwassenen de honger groot is om opnieuw judo te beoefenen. Voor de volwassenen hebben we beslist om op 1 september opnieuw te starten, natuurlijk met de nodige voorzorgsmaatregelen. Nu we opnieuw vertrokken zijn, willen we doordoen”, aldus Francky.

De club, die haar intrek nam in een nieuwe dojo, groeit en bloeit en ontving recent nog het Gouden Label voor de aanpak van de jeugdwerking. De club is ook gastheer voor de regionale judotrainingen, al worden die pas later hervat.

Functionele zaal

“Dan komt het kruin van de judosport bij ons trainen. Voor onze leden is dat een kans om zich eens te meten met de besten. West-Vlaanderen is toch een van de betere judoprovincies. Het is een kwestie van tijd vooraleer die regionale trainingen opnieuw plaatsvinden.”

Binnen de judowereld merk je dat onze zaal uniek is. Een zaal moet een bepaalde hoogte hebben. De put waarin de zaal ligt is mooi meegenomen, want anders moesten we in de hoogte werken en de lijn van de gehele accommodatie breken. Nu zien we mooi wat er allemaal gebeurt op de mat, zowel vanuit de cafetaria als van opzij. Heel functioneel.”

Veel talent

Tot slot zal voor een contactsport als judo het gezond verstand primeren de komende maanden. “En als er iets is wat we hebben in onze club, dan is het wel gezond verstand. We hebben een mooie club. Vorige week werd ik nog gebeld door een trainer van een andere club die ermee ophoudt.”

“Onze club is echter bloeiend en heeft heel wat toekomstperspectieven met de nieuwe accommodatie, met een mooi trainerskorps en 150 leden. Als ik de jeugdtrainers van de recente judostage mag geloven, hebben ze heel wat talent gezien. Dat belooft voor de toekomst. Ook vandaag hebben we in iedere leeftijdscategorie de nodige talenten om de toekomst te verzekeren.”