Groene Pluim gaat dit jaar naar alle 1.500 zorgverleners uit Izegem

Vincent Vandommele (met groen mapje) liet een gedicht ontvouwen en las het voor.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Vincent Vandommele (met groen mapje) liet een gedicht ontvouwen en las het voor.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De Groene Pluim, die politieke partij Groen al sinds 1997 uitreikt, gaat dit keer naar de 1.500 zorgverleners die in Izegem actief zijn. De Pluim gaat telkens naar een persoon of organisatie die een opmerkelijk initiatief nam op maatschappelijk, sociaal of ecologisch vlak. De zorgverleners krijgen de Pluim omdat ze het voorbije jaar dapper tegen corona streden.

“Deze jubileumpluim geven we aan iedereen die in de zorgsector werkt”, vertellen voorzitter Hannes Vanderstraeten en gemeenteraadslid Veerle Renier van Groen. “In onze stad zijn om en bij de 1.500 zorgverleners actief. In woonzorgcentra, het ziekenhuis, bij thuiszorgdiensten, huisartspraktijken of in een kinderopvang. Het zijn allemaal mensen die het voorbije jaar letterlijk in de frontlinie stonden om de pandemie te bestrijden en dat in moeilijke en onzekere omstandigheden.”

“Allemaal mensen die het voorbije jaar het beste van zichzelf gaven en geven. Allemaal mensen die niet in hun kot konden blijven toen het virus toesloeg”, gaan ze verder. “We zijn hen daar heel dankbaar voor. Na het applaus, de witte doeken en andere steuninitiatieven willen we op onze beurt onze immense appreciatie uitdrukken voor wat zij gedaan hebben en blijven doen.”

Kunstenaar

Ook dit jaar ontvangt de winnaar een werk van een lokale kunstenaar, in dit geval een gedicht van stadsgenoot Vincent Vandommele. Dat werd voor de gelegenheid op een grote banner gedrukt. “We willen het graag in de buurt van het ziekenhuis ophangen”, vertelt Veerle. “Als dat niet mag, komt het aan de gevel van onze voorzitter vlak voor het ziekenhuis te hangen.”

Alle zorgverleners krijgen het gedicht ook op een kaartje toegestuurd. Als er zorgverleners zijn die geen exemplaar ontvingen, mogen ze mailen naar groenizegem@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.