https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Grietsje en Jolien zijn begeleiders bij speelpleinwerking Harlekijn in Klerken

(foto ACK)
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Grietsje Sijbrandij en Jolien Claeys zijn twee van de volwassen begeleiders bij speelpleinwerking Harlekijn. Samen met het team begeleiders bezorgen ze de lokale jeugd een onvergetelijke vakantie. Maar ook hier moeten ze natuurlijk rekening houden met de coronamaatregelen.

Voor heel wat kinderen en jongeren is de lokale speelpleinwerking de ideale plaats om samen met vrienden een heerlijke vakantie door te brengen. Spelen en ravotten op de toestellen, binnen leuke dingen maken als het regent en vooral samen met de vrienden zijn, dat betekent ontspannen en genieten voor het jonge volkje. Als ze wat ouder zijn, kunnen ze zelf monitor worden op het speelplein waar ook telkens een volwassen begeleider aanwezig is.

Vaste waarde

In Klerken is Speelplein Harlekijn al vele tientallen jaren een vaste waarde in het aanbod van vakantiemogelijkheden voor de kinderen. Ook hier zijn er een aantal volwassen begeleiders die ervoor zorgen dat alles goed verloopt. De bestuursploeg van speelplein Harlekijn bestaat uit: Grietsje Sijbrandij, Jolien Claeys, Karel Ronsse, Tamara Vanleenhove en Davine Neyrinck.

Grietsje Sijbrandij (39) is gehuwd met Wim Prinsier , mama van Doutzen en Rutmer en plus mama van Zoë, Liza en Julie. Grietsje werkt als bediende. Jolien Claeys (32) is de partner van Arne Boone en mama van Ynthe en Ince. Jolien is leerkracht Bijzonder Onderwijs. Beide dames zetten zich volop in voor de werking van het speelplein en dit zowel op het plein zelf als achter de schermen.

“Op een goede dag ontvangen we hier een 50-tal kinderen”, steekt Grietsje van wal. “Gelukkig hebben we hier een groot plein waar verschillende hoekjes zijn, zo kunnen alle kinderen in een aparte hoek spelen. Als het regent, kunnen ze terecht in het huis waar we boven enkele kamers ter beschikking hebben, in de grote tent buiten, in het kleuterhuisje en in het tweede huis, daar kunnen de kinderen zich vermaken met knutselen en gezelschapsspellen.”

Heel dankbaar

Grietsje startte bij speelplein Harlekijn omdat ze het interessant vond om mee te werken aan een mooie vakantie voor de kinderen, intussen is zij er al 5 jaar actief. De speelpleinwerking start op 5 juli en gaat door tot en met 13 augustus, telkens van 13.15 tot 17.30 uur. Jolien geeft aan dat zij met plezier haar vakantie spendeert aan de speelpleinwerking. Zowel Grietsje als Jolien zijn enthousiast en willen zich graag engageren om hun steentje bij te dragen.

“Ik was ook tijdens mijn jeugd monitor op het speelplein”, vertelt Jolien. “Ik werk even graag achter de schermen als op het plein. Het is ook bij mij dat de kindjes met een kapotte knie of een schram komen om geholpen te worden, een heel dankbaar werk. Ook het contact met de ouders is leuk. We hebben hele leuke monitoren en een tof bestuur. Mijn kindjes komen ook naar het speelplein en vinden het wel leuk dat mama op het speelplein staat, maar trekken zich daar eigenlijk niet veel van aan, ze spelen met de vriendjes en amuseren zich. Ik doe ook de inschrijvingen en de kassa en samen met Grietsje zorgen we ervoor dat de monitoren begeleiding krijgen als dat nodig is, hoewel we hen de ruimte laten om hun eigen ding te doen.”

Hele dag open

Monitoren vinden, is niet altijd even gemakkelijk. “Het is soms een hele zoektocht. Wij moeten opboksen tegen de grote vakantiejobaanbieders en als speelpleinwerking kunnen we niet evenveel betalen, dat maakt het niet gemakkelijk”, vertelt Grietsje. “Maar tot nu toe is dat prima gelukt. We krijgen dit jaar wel meer de vraag om een hele dag open te houden, dat is wel iets nieuws.” De coronamaatregelen worden ook hier stipt gevolgd, iedereen in de speelpleinbubbel. “Er zijn niet meer kinderen dan andere jaren, daar heeft corona duidelijk geen invloed op”, weet Jolien.

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.