Femmavrouwen vieren 100-jarig bestaan afdeling Zwevegem

Redactie KW

Met een uitgebreid etentje werd het 100-jarig bestaan gevierd van de Zwevegemse Femma-afdeling. Iets officiëler zullen ze vieren op Hemelvaartsdag wanneer nationaal voorzitster Diane Mintjens in Den Doorn komt spreken.

“100 jaar klinkt lang, maar er zijn op ons feest twee vrouwen die al 65 jaar lid zijn van onze vereniging: Marie-José Naessens en Marie-Madeleine Vandewiele”, begint voorzitter Leen Geeraert, die zelf al 45 jaar lid is, onze babbel.

Herinneringen

Leen begon bij Jong KAV, opgericht door ere-schepen Francine Dewilde. “Dit was een mooie periode. Wat mij vooral bijblijft, zijn de zaterdagreisjes met de bus en wel 35 jonge vrouwen. We vertrokken kort na de middag, dronken ergens koffie, deden iets sportiefs en gingen dan uit eten. En… er werd ook veel gebabbeld”, zegt Leen lachend.

Ook de Sinterklaasnamiddag voor de kinderen, zit nog fris in haar geheugen en rond Lichtmis kwamen de jonge moeders samen om er een gezellige avond van te maken in hun lokaal Den Doorn. “Verder waren er ook de kook- en naailessenreeksen van meestal 13 weken. We hebben in die periode veel bijgeleerd en genoten van ’s avonds eens uit het drukke huishouden weg te zijn, vrouwen onder elkaar.” Er waren de wekelijkse turnlessen en zelfs volksdansen stond op het programma. De volksdansgroep Canteclaer kende er zijn ontstaan. “We blijven in beweging, want nu hebben we onze yogalessen op maandagavond.”

“Ook onze daguitstap in juni bestaat nog en we hebben nog steeds oog voor onze creatieve vrouwen. Ik denk dan aan bloemschikken, workshop handlettering, beren breien… In februari hebben we ons jaarlijkse ontbijtbuffet.” In 2012 veranderde KAV naar Femma. De activiteiten bleven echter verder bestaan.

Leen Geeraert wil enkele mensen danken voor hun meer dan 30 jaar inzet als bestuurslid. Het zijn Christiane Parmentier, Mariette Lemarcq, Ingrid Verschuere en Lieve Dejonckere. Deze laatste vormt nu samen met Marleen Maes en Leen Geeraert het bestuur dat kan rekenen op een team van 12 kernleden.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier