Extra steun voor Ingelmunsterse sportverenigingen

Redactie KW

Sportverenigingen uit Ingelmunster moeten tot de zomer geen huur betalen voor het gebruik van gemeentelijke zalen. Dat heeft het gemeentebestuur beslist.

De vrijstelling is vooral een steuntje in de rug voor de Ingelmunsterse sportverenigingen. “De sportverenigingen doen heel wat extra inspanningen om hun trainingen coronaproof te laten doorgaan. Door de opsplitsing in kleinere bubbels hebben ze soms hogere kosten: bijkomende uren voor trainers, extra huur van zalen… Bovendien kunnen ze geen traditionele inzamelacties organiseren om geld in het laatje te brengen. Daarom wordt er tot eind juni geen huur voor de gemeentelijke zalen aangerekend”, stelt het gemeentebestuur in een persbericht.

Schepen van sport Jan Rosseel: “De Ingelmunsterse (sport)verenigingen bewegen hemel en aarde om de trainingen voor de jonge sporters op een veilige manier te organiseren. Ze splitsen hun groepen op in kleinere bubbels, lassen extra uren in… We bewonderen hun flexibiliteit en geven ze een daarom een financieel duwtje in de rug.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.