Eerste supportersclub voor El Tractor in Zonnebeke

De nieuwe supportersclub van Tim Declercq wordt gedragen door Joachim Jonckheere, Sanne Van Neste, Nele Vanlerberghe, Thijs D’Alleine, Liselotte Denys, Kimberly De Zutter, Stijn Rammant samen met de kleine Achille D’Alleine. (foto ZB) © zenon bekaert beselare
Redactie KW

Tim Declercq, de meesterknecht bij Deceuninck – Quick-Step, krijgt zijn eerste supportersclub. Die is gevestigd in d’Oude Timmerie in Zonnebeke.

Initiatiefnemers zijn Nele Vanlerberghe, Yves Verpoort, Liselotte Denys, Thijs D’Alleine, Sanne Van Neste, Joachim Jonckheere en Stijn Rammant. “Heel veel supportersclubs focussen op renners die regelmatig of vaak winnen. Wij wilden echter ook eens een renner in de kijker zetten die veel werkt en zorgt dat anderen kunnen winnen en daar is Tim ondertussen toch wel zo’n beetje het toonbeeld van geworden in het profpeloton. Hij won reeds drie keer de Kristallen Zweetdruppel, een trofee waarmee de beste helper uit het peloton beloond wordt.”

“Daarnaast is Tim ook een streekrenner. Hij woont met zijn vrouw en dochtertje in Houthulst waardoor hij geregeld ook door Zonnebeke en deelgemeenten passeert op zijn trainingsritjes”, zegt Joachim Jonckheere. De club ontstond eerder toevallig. “Na een gesprek tussen Nele en mezelf, waaruit bleek dat we er al een tijdje van droomden om een supportersclub voor een wielrenner op te richten, maar niet een geschikte naam vonden, viel dan toch de naam Tim. De vrienden stapten onmiddellijk mee in het verhaal en Tim zelf vond ons voorstel ook heel goed.”

El Tractor

De supportersclub krijgt de naam Rook ut de buzze! “Een mooiere naam voor de club konden we niet vinden. Het is een term die Tim zelf vaak gebruikt op zijn sociale media als hij op kop van het peloton heeft gesleurd. Zijn bijnaam is El Tractor omdat hij heel vaak heel lang in de wedstrijden op kop van het peloton rijdt, zoals een tractor veel werk verricht voor het werktuig die hij vooruit trekt. Rook ut de buzze is dan ook zijn manier om te zeggen: volle bak, er komt rook uit de uitlaatpijp van de tractor”, aldus nog Joachim.

Luxe barbecue

Geïnteresseerden kunnen lid worden in d’Oude Timmerie bij Nele of online op de Facebookpagina Rook ut de buzze! Tim Declercq Fanclub. “We hebben al meer dan 350 geïnteresseerden. Zij krijgen extra’s of kortingen op de activiteiten die de supportersclub organiseert. Onze eerste activiteit is een luxe barbecue (30 euro) op 14 november om 12 uur in ons supporterslokaal d’Oude Timmerie, in aanwezigheid van Tim, die ook wordt geïnterviewd.”

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.