Derde keer goede keer: TTC De Woudpalet viert 50-jarig bestaan

De bestuursleden van TTC De Woudpalet werden door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet. © MG
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Door corona werd het twee keer uitgesteld, maar uiteindelijk kon TTC De Woudpalet Houthulst eindelijk zijn gouden jubileum vieren. Dario Deweer, sinds begin dit jaar voorzitter, blikt terug en kijkt vooruit.

“Derde keer goede keer: afgelopen zaterdag konden we eindelijk onze jubileumviering organiseren. Ook al zijn we eigenlijk intussen al 51 jaar”, lacht Dario Deweer, die al ruim 45 jaar bij de club betrokken is. Hij zit sinds een jaar of 10 in het bestuur. “We vierden dit jubileum met een receptie, een maaltijd en een optreden. We mochten 135 mensen ontvangen, een groot succes dus.”

Lokale verankering

TTC De Woudpalet groeide in ruim 50 jaar uit tot een belangrijke club in de West-Vlaamse tafeltenniswereld. “Zoals elke club kenden we de afgelopen vijf decennia hoogtes en laagtes, maar sportief waren de jaren in eerste nationale het absolute hoogtepunt. Daardoor kregen we het financieel wel wat lastig, waardoor we door een paar moeilijke jaren zijn gegaan. Intussen is alles weer op orde en hebben we een prachtige bestuursequipe. Het draait goed.”

“Financieel zijn we, ondanks de moeilijke periode door corona, kerngezond. En ook sportief gaat alles heel goed. We hebben een ploeg in landelijke, vier ploegen in provinciale en een veteranenploeg. Het is ook mooi om te zien dat we weer veel instroom van jeugdspelers hebben en dat vooral de mensen uit Houthulst zelf de weg naar onze club weer vinden. De Houthulstenaar tot bij ons krijgen, is een van onze grote doelen. Die lokale verankering vinden we immers heel belangrijk.”

Stages

TTC De Woudpalet krijgt van de gemeente een eigen zaal ter beschikking. “Daarvoor mogen we het gemeentebestuur heel dankbaar zijn, want het is een heel mooie zaal. Het is weinig tafeltennisclubs gegeven om een eigen zaal ter beschikking te hebben, dus dat is een grote troef. Niet elke keer de tafels moeten opbergen, is een groot voordeel. Zo gaat je materiaal ook veel langer mee”, aldus de 54-jarige Houthulstenaar.

“De komende jaren willen we ook meer en meer op stages inzetten. De interesse daarvoor is groot. Zo hadden we op de vorige stage zelfs kinderen uit Wallonië. Dat is de verdienste van onze goede trainers, die kwalitatief werk leveren. Voor de rest hopen we vooral verder te doen zoals we bezig zijn, met ook extra inzet voor de jeugdwerking en de recreatieve spelers. Ik hoop de komende jaren nog iets meer recreatievelingen en senioren naar Woudpalet te krijgen.”

Rustige groei

Het bestuur van Woudpalet bestaat uit zes leden: voorzitter Dario Deweer, ondervoorzitter Jeroen Vanmassenhove, secretaris Pol Vanalderweireldt, jeugdbestuurdslid Thomas Vanacker, IT-verantwoordelijke Jan Lewyllie en bestuurslid Bram Dezwart. “Een bestuursequipe waar ik heel tevreden mee ben. Samen hopen we de club de komende jaren verder te zien groeien. Momenteel beschikken we over 45 spelers, een aantal dat de laatste jaren weer langzaam aan het groeien is. Ook de komende jaren verwacht ik een rustige groei, vooral dankzij onze jeugdwerking en de stages. TTC De Woudpalet is na 51 jaar nog springlevend en kerngezond.”

Wie zelf zin heeft gekregen om een balletje te slaan bij TTC De Woudpalet, kan bij de bestuursleden of de Facebookpagina terecht voor meer informatie. “Tafeltennis is geen dure sport. Bij ons betaal je als recreant 85 euro, jeugd en competitiespelers betalen 135 euro voor een volledig jaar”, besluit de enthousiaste voorzitter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.