https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Deerlijkse Cocoonsmijters gooien er niet naast: “We volgen regels en spelen twee tegen twee”

De Cocoonsmijters starten hun derde seizoen in Cocoon en Tropicana. Van links naar rechts bemerk je de bestuursploeg met Pros Vandierendonck, Hugo Pauwels, Johan Callens, Geert Debaere en Stefaan Vandenbogaerde. (Foto DRD)
De Cocoonsmijters starten hun derde seizoen in Cocoon en Tropicana. Van links naar rechts bemerk je de bestuursploeg met Pros Vandierendonck, Hugo Pauwels, Johan Callens, Geert Debaere en Stefaan Vandenbogaerde. (Foto DRD)
Redactie KW

Petanqueclub De Cocoonsmijters, die in het voorjaar van 2019 het levenslicht zag na het ter ziele gaan van de club aan restaurant ’t Schuurke, start op donderdag 20 mei het derde seizoen. Brasserie Cocoon en zomerbar Tropicana in Diependale zijn hun thuishaven.

“Vorig jaar klokten we af op 51 leden. Een fikse vooruitgang in vergelijking met ons startjaar. We gaan ervan uit dat we dit seizoen minstens even goed gaan doen”, stelt voorzitter Johan Callens. Hij wordt in het bestuur bijgestaan door Hugo Pauwels, Geert Debaere, Stefaan Vandenbogaerde en Pros Vandierendonck.

“Door de coronaperikelen was het vorig jaar geen normaal seizoen. We konden de competitie niet volledig afwerken en beslisten dan ook om geen kampioenstitels uit te reiken. In 2021 staan er 20 competitiedagen op het programma. We komen telkens bijeen op donderdag vanaf 16.30 uur. Op donderdag 30 september weten we wie de opvolgers worden van Pros Vandierendonck en Annie Coudenys, die de vorige keer clubkampioen werden.”

Op rozen

“Met vier perfect aangelegde petanquebanen zitten we hier op rozen. Een pluimpje voor Koen Verbeke van Cocoon, die kosten noch moeite heeft gespaard om onze petanquebanen tiptop in orde te brengen. Zomerbar Tropicana is ons clubhuis. We voelen er ons ondertussen al helemaal thuis. De gemoedelijke sfeer is een van onze grote troeven. Iedereen is hier welkom.”

“Het lidgeld bedraagt 30 euro. Wie vorig jaar al lid was en zich dit seizoen opnieuw aansluit, krijgt er een drankkaart van 20 euro bij. Een tussenkomst als tegenprestatie voor het ‘verloren’ lidgeld van vorig jaar. Elke competitiedag bieden we boterhammen aan de leden aan. Dit gebaar wordt door verschillende mensen gesponsord.”

“We houden ons aan de geldende coronanormen. Zo wordt er enkel twee tegen twee gespeeld. Er mogen maximaal 16 spelers op de banen staan. Mondmaskers zijn niet verplicht maar geenszins verboden. Er is ontsmetting voorzien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.