Davidsfonds Westende huldigt winnaars van Junior Journalist-wedstrijd 2024

Het bestuur van het Davidsfonds met burgemeester Dedecker en de laureaten Matthias Cuveele, Matthias Devos, Rien Debeuckelaere en Martha Vankemmelbeke. © PG
Redactie KW

In zaal De Kilt in Westende vond de prijsuitreiking plaats van de Junior Journalist-wedstrijd, georganiseerd door het Davidsfonds. Voorzitter Sonia Vanhercke verwelkomde de deelnemers en onthulde het thema van dit jaar: Oost west, thuis best.

De kersverse winnaar is Rien Debeuckelaere van de Vrije Basisschool Sint-Jozef in Middelkerke. Zijn verhaal voert ons mee naar het verre Kenia in Afrika, waar we kennismaken met Salman. Naast Rien werden ook andere jonge journalisten bekroond. Mathis Devos van de Vrije Basisschool Sint-Lutgardis schilderde een levendig portret van het leven in eigen land. Matthias Cuveele, van de Vrije Basisschool Sint-Jozef in Lombardsijde, verraste met een intrigerend interview met een Britse recordbreker. Tot slot, Martha Vankemmelbeke van ‘t Slijpertje, de gemeenteschool van Slijpe, bracht een boeiend interview met Amir voor een radioprogramma.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier