Club Brugge-spelers signeren tijdens supportersavond: “Sfeer in stadion is uniek”

De bestuursleden en sponors van de Rembrantvrienden, samen met acht Club Brugge-spelers op de supportersavond. V.l.n.r.: Sandy De Wulf, Denzel De Roeve (NXT), Frederick Van Rapenbusch, Christophe Demunter, Febe Vanhaecke (YLA), Franky Vervaecke, Nico Cappaert, Stefaan Janssens, Saar Verdonck (YLA), Sem Audoor (NXT), Nordin Jackers (A-kern), Wouter Verbeke, Igor Thiago (A-kern), Stefaan Forment, Josef Bursik (A-kern), Shion Homma (A-kern) en Koen Vandaele. (foto HV)
Redactie KW

De Rembrandtvrienden, de Zedelgemse fanclub van Club Brugge, verbroederde opnieuw tijdens de supportersavond. In stamcafé Rembrandt hadden trouwe fans een afspraak met acht Club-spelers uit de A-kern, de dames- en jeugdploegen. In het najaar volgt de viering van het 30-jarig bestaan.

Een dinsdagavond lijkt vreemd om een aantal Club Brugge-spelers van dichtbij te ontmoeten voor een foto en een handtekening in streekbieren- en eetcafé Rembrandt in Zedelgem. Maar de profspelers van de A-kern Nordin Jackers, Igor Thiago, Shion Homma en Josef Bursik maakten zich met plezier vrij voor de talrijke al 30 jaar trouwe leden van de Rembrandtvrienden.

Ook Febe Vanhaecke en Saar Verdonck van de damesploeg van Club Brugge (Club YLA), en Sem Audoor en Denzel De Roeve van de jeugdopleiding (NXT) voor de officiële supportersclub van Club Brugge.

Voorzitter Nico Cappaert neemt ook de leiding over de Supportersfederatie die liefst 50 fanclubs van Club Brugge verenigt. “De Rembrandtvrienden richtte ik in 1994 op samen met Danny Tierenteyn en Guido Declerck. 30 jaar later tellen we elk seizoen ongeveer een 400-tal leden. De supportersavond dit jaar is de elfde in het bestaan van de club, de eerste maal sinds corona. Een tweejaarlijkse traditie met spelers en onze sponsors, de Club-beertjes en de mobiele Clubshop in een bruisend stamcafé Rembrandt.”

Op verplaatsing

De Rembrantvrienden zijn het jaar door een heel actieve club, met een nieuwjaarsreceptie, een quizavond, kaartingen, en de Rembrandtfeesten begin juli. De sfeer beleven in het stadion met een blauw-zwarte supportersclub is uniek, net als de uren voor en na de wedstrijd.”

“Tijdens de competitiemaanden trekken leden in groep naar de thuiswedstrijden van hun Club Brugge. Op verplaatsing lukt dat per match slechts voor een 25-tal Rembrandtsupporters, door het weinig aantal bezoekersplaatsen in de stadions. “Eén van de voordelen die we onze leden bieden, is om hen toch die kans te bieden om hun club ook tijdens uitwedstrijden toe te juichen. Verder geniet je als lid van kortingen op activiteiten, en word je frequent op de hoogte gehouden via mail”, geeft voorzitter Nico mee.

“Wie zich bij ons wil aansluiten, kan ons gewoon mailen op rembrandtvrienden@gmail.com, of langskomen in ons lokaal Rembrandt langs de Torhoutsesteenweg. Ons ledenaantal mag gerust nog groeien. Om ons 30-jarig bestaan te eren, belooft het groots supportersfeest voor alle leden op 16 november in Salons Denotter de kers op de taart te worden.” (HV)

Info: Rembrandt-Vrienden op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier