Chirojongens Sint-Nico trekken op kamp naar Gemmenich

Op de foto vlnr. Jan-Olle Moortgat, Anton Parmentier, Geordy Vandenbussche, Thomas Raeymaekers en Arne Witdouck. (foto CLY)
Redactie KW

De Chirojongens van Sint-Nico gaan van 21 tot en met 31 juli op kamp naar Gemmenich, vlakbij het drielandenpunt met Nederland en Duitsland. “Met zes leiders vertrekken we echter al op zaterdag 17 juli naar ginder met een ‘kwistax’ of ‘billenkar’ en zullen 280 kilometer in vier dagen afleggen”, zegt Arne Witdouck.

Vorig jaar konden de Chirojongens door de coronapandemie op het allerlaatste moment niet op kamp gaan. “De vrachtwagen was al geladen en iedereen was klaar om te vertrekken toen we te horen kregen dat het kamp niet mocht doorgaan”, zegt Arne. “Enkele meisjes van Chiro Ilse testten namelijk positief op Covid-19 en enkele van onze leden hadden nog contact gehad met die meisjes. Jammer voor ons, maar het was een terechte beslissing van het gemeentebestuur.”

Dit jaar zijn de coronamaatregelen gelukkig versoepeld. “Vorig jaar zouden we in bubbels van 50 op kamp geweest zijn, dit jaar zijn dat bubbels van 100. We zijn met 83 en we kunnen dus naar Gemmenich in één bubbel. We moeten ook geen mondmasker dragen. Er zijn ondertussen al veel leden gevaccineerd en een aantal leiders kregen zelfs al een tweede prik. Hopelijk geraakt er in de komende week ook niemand besmet. Duimen dus!”

“Wie meegaat op kamp is niet verplicht zich te laten testen”, vervolgt Arne. “Maar we raden op Facebook de ouders van de Chirojongens aan hun kinderen een sneltest te laten doen. Het is wel hun beslissing!”

Dankzij klusjesweekend

Volgens Arne gaan de kampen van Chiro Sint-Nico meestal in de Limburg of de Ardennen plaats. “Gemmenich legden we al drie jaar geleden vast. Het is een deelgemeente van Blieberg (Plombières) dat in het uiterste noordoosten van de provincie Luik ligt. Bij het drielandenpunt met Nederland en Duitsland. De oudste afdelingen slapen er in tenten, de andere in een gebouw, waarbij een groot veld ligt waar de meeste activiteiten en spelletjes zullen plaatsgrijpen.”

“We organiseren met de verschillende afdelingen ook een dagtocht en zullen wel een keer gaan zwemmen in een nabijgelegen zwembad. De oudsten onder ons gaan al liftend twee dagen op stap naar het pretpark Phantasialand in Brühl bij Keulen. Om onze uitstap te financieren, deden we enkele weken terug een klusjesweekend waarbij de Lendeledenaren ons konden ‘inhuren’ om bijvoorbeeld het gras af te rijden of een ander klus te doen.”

280 km

De leiding is ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen van het kamp. De nodige materialen klaar zetten, spelborden maken. “En met zes leiders zijn we ons ondertussen aan het voorbereiden om naar Gemmenich te rijden met een ‘kwistax’ of billenkar met zes plaatsen. We hopen de 280 kilometer in vier dagen af te leggen! Maar het wordt ongetwijfeld hard duwen!”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier