Chiro organiseert weer TerrAspiñata en eetfestijn in Wielsbeke

De leiding van Chiro Kris-Kras. © Tine Goderis
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De aspi’s en leiding van Chiro Kris-Kras presenteren de derde editie van TerrAspiñata, op vrijdag 5 april in het cultuurcentrum van Wielsbeke. De toegang daarvoor is gratis. Op zondag 21 april staat dan weer het jaarlijks eetfestijn op het menu.

Na de succesvolle paaseitjesverkoop van vorig weekend organiseert Chiro Kris-Kras TerrAspiñata. “De kinderfuif, voor meisjes en jongens tussen 6 en 12 jaar, schiet om 17.30 uur de feestavond op gang”, vertelt hoofdleidster Jana Lietaer (19). “Voor 4 euro krijgen de kinderen een drankje, een snackje en geweldige kindermuziek, gebracht door twee dj’s. Daarna, omstreeks 19.30 uur, is het terras open voor 16-jarigen en ouder. De opbrengst gaat onder andere naar ons zomerkamp, dat deze keer plaatsvindt in het Limburgse Meeuwen-Gruitrode.”

Weer 250 gasten?

“Op zondag 21 april organiseren wij dan weer ons jaarlijks eetfestijn”, gaat Jana verder. “Dat vindt niet plaats in ons Chiroheem, maar wel in OC Leieland in Ooigem. We hopen opnieuw 250 mensen te verwelkomen. Ons menu is een waar feest voor de smaakpapillen. Heerlijk stoofvlees (17 euro), verrukkelijke kaaskroketjes (12 euro) of frikandellen (12 euro), dat allemaal à volonté, geserveerd met knapperige frietjes, verse groentjes en een aperitief naar keuze (cava/kir/fruitsap).” En er is meer: “Als kers op de taart staat er een gigantisch taartenbuffet op jullie te wachten, gevolgd door heerlijke koffie. Vergeet niet je tijdig in te schrijven, ten laatste tegen donderdag 4 april. Wij kijken er enorm naar uit om onze gasten te mogen verwelkomen.”

“De opbrengst gaat onder andere naar ons zomer- kamp in Limburg”

“Kris-Kras is een Chiro voor enthousiaste meiden vanaf het tweede leerjaar tot en met het zesde middelbaar. Op zondagnamiddag spelen wij van 14 tot 17 uur allemaal spelletjes in onze lokalen of buiten. Onze 14-koppige leidingsploeg zorgt er iedere week voor dat de leden een fantastische namiddag beleven. Vanaf het zesde middelbaar kan je leidster worden. Ook mijn jongere zus Aline is lid van Chiro Kris-Kras.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier