Chiro Kachtem brouwt eigen Kachtemse Tripel

(foto RV)
Redactie KW

Om de Chirokas te spijzen kwamen de Chirojongens van Kachtem vorig jaar al op het idee om een eigen bier te brouwen: ’N Hertje dat ontworpen en gebrouwen werd bij Luc Savels in de Koekoeksbrouwer-ei in Lendelede. Dit jaar komt de Kachtemse Chiro met de Kachtemse Tripel op de proppen dat gebrouwen wordt bij Brouwerij De Meester in Lendelede.

Vorig jaar was het eigen bier van de Kachtemse Chiro een waar succes. Al snel waren ze door de volledige voorraad heen. Dit jaar kozen ze voor iets speciaals door te opteren voor een tripel.

“Net zoals vorig jaar verkopen we weer een eigen brouwseltje. Dit jaar luistert ons vloeibaar goud naar de naam Kachtemse Tripel”, vertelt vertelt Jamie Reynaert (24) die zeven jaar leider en vijf jaar hoofdleider is bij Chiro St-Jan Kachtem. “Het is een nieuwe verfrissende tripel van 8,5 procent. We wilden vooral eens een tripel doen omdat dit toch een klein beetje specialer is dan een gewone pils.”

Vorig jaar kwam de pils nog van bij Luc Savels in de Koekoeksbrouwer-ei in Lendelede. “Dit keer kozen we voor een andere brouwer. Het komt nu van Brouwerij De Meester die eveneens in Lendelede gesitueerd is. Vorig jaar waren we al snel uitverkocht. Nu hebben we besloten om te starten met 50 bakken.”

“Indien blijkt dat er een grotere vraag is dan voorzien, kan er nog bijgebrouwen worden. We verkopen ze per 6 tegen 16 euro of per bak tegen 60 euro. De bestelling kan afgehaald worden aan de Chirolokalen of we leveren ze indien gewenst ook aan huis. De afhaalmomenten zullen op zondag zijn van 13.30 uur tot 18.00 uur.”

Kampkosten temperen

De opbrengst is om de grote kampkosten lichtjes te temperen en daarbij ook nog om extra spelmateriaal te kunnen aanschaffen zodat we telkens voor een leuke spelnamiddag kunnen zorgen voor onze vele leden. Met een bestelling sponsor je dus ons leuke kamp en de werking.” (RV)

Bestellen kan je doen via volgende link: https://forms.gle/kuYY32MTr3yxVSR59

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier