Brugse volleybalclub VK Bleyaert stopt ermee

VK Bleyaert in de laatste wedstrijd met boven v.l.n.r.: Stanislaw Mirski, Geert De Palmenaer, Bart en Michel Andries, Simon Dursin, Philip Lybaert. Onder v.l.n.r.: Bart Vermeulen, Marc Coppens, Joost Vangheluwe, Bart Ocket. © ACR
Redactie KW

VK Bleyaert speelde maandag zijn laatste wedstrijd in de Brugse recreatieve volleybalcompetitie (BREVO). “De leeftijden, blessures en spelersnood noopten ons als ploeg tot deze beslissing.”

In reeks 3 van de Brugse recreatieve volleybalcompetitie stond VK Bleyaert in hun allerlaatste wedstrijd in Sport Vlaanderen in Assebroek tegenover G’rust Brugge. Philip Philips werpt allereerst een licht op de historiek van de club. “Het ontstaan kwam er in 1974 binnen een carnavalsgroep in Brugge, de Winnetou Ontspanningskring. Tussenin gingen de meeste leden als ontspanning volleybal spelen. Ze begonnen onder elkaar met tornooien. Er ontstonden nadien twee herenploegen en in de loop der tijd kwamen daar zelfs twee damesteams bij.”

Uitvaartzorg

VK Bleyaert dankt de naam aan de sponsor: Nico Matthijs van Uitvaartzorg Bleyaert. Voorheen kende de club diverse andere namen, zoals Galdimop als laatste. Al begon het voor hen in een coöperatieve competitie. Daarna volgde de VLM en de BREVO. De ploeg behoorde in de jaren tachtig tot de pioniers van het recreatieve volleybal in Brugge, met diverse kampioentitels en bekerwinst. “Begin dit seizoen hebben we besloten dat dit ons laatste seizoen werd”, vertelt voorzitter Philip Lybaert. “Vooral gezien de leeftijd van onze spelers. Bart Andries speelt bijvoorbeeld samen met zijn vader Michel Andries. Hij is ondertussen een zeventiger. Verder is het niet makkelijk om jongeren binnen onze groep te krijgen. We hebben een goede competitie achter de rug waarin we niet als laatste zijn geëindigd. En we hebben veel met 3-2 verloren, wat het in volleybal wel spannend maakt.”

vrienden onder elkaar

VK Bleyaert kwam in de voorbije competitie over als een zeer sportieve ploeg. “We hadden vooral plezier. Het ging iets trager, minder krachtig, maar het deed voor ons deugd om dit te kunnen doen, zonder al te veel te klagen. Met vrienden onder elkaar, met toch wel een bepaald niveau. Want sommigen hebben destijds nog op een hoger niveau in competitie gespeeld”, aldus nog Lybaert.

(Alain Creytens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier