Bredene trapt carnavalseizoen op gang

© MM
Redactie KW

Zoals de traditie het vereist, is op 11 november het nieuwe carnavalsseizoen op gang gefloten in Bredene. Dat gebeurde ter hoogte van taverne De Puinhoop, de thuisbasis van de Orde van de Dunekeuns en het Bredens Carnaval Comité, dat jaarlijks de carnavalstoet organiseert.

“We staan aan de vooravond van de 11e carnavalstoet en de Orde van de Dunekeuns viert volgend jaar zijn 33e verjaardag. Alleen hopen we dat corona niet opnieuw roet in het eten gooit”, zegt Werner Anseeuw, voorzitter van het Bredens Carnaval Comité (BCC).

Hoogtepunt

“Alles staat in de steigers om er een mooie carnavalstoet van te maken. De regerende Prins Mister Proper en Prinses Girl Linda hebben vorig jaar hun stoet niet gekregen en daar doe je het als Prins en Prinses Carnaval tenslotte toch voor”, geeft schepen Alain Lynneel, zelf ooit Prins Carnaval in Bredene, aan. “Voor elke Prins en Prinses is de stoet in eigen stad of gemeente het hoogtepunt van het hele carnavalsseizoen.

Bovendien heeft ons regerend prinsenpaar door de coronamaatregelen amper carnavalbals in de regio kunnen bezoeken. De huidige Prins carnaval Gino Vansevenant kreeg onlangs tot overmaat van ramp een hele zware operatie te verwerken. Daarom werd er binnen het Hof der Prinsen unaniem beslist om Gino en Brenda Verhaeghe, ook in het echte leven een koppel, in 2022 opnieuw aan te stellen.”

Geen carnavalbal

Lynneel, als voormalig Prins Carnaval lid van het organiserende Hof der Prinsen, bevestigde meteen dat er in 2022 zeker geen carnavalbal komt. “Vanaf volgend jaar gaan we opnieuw op zoek naar een Prins en Prinses Carnaval, maar dan via aanstelling en niet langer via een bal en verkiezing.” (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier