Blankenbergs carnaval vanuit je kot

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Blankenbergse stadsbestuur zorgt voor een feestelijk alternatief voor carnaval: een digitale carnavalsbeleving vanuit je kot.

“Helaas dit jaar geen praalwagens, kleurrijke kostuums of dansende carnavalsgroepen in onze straten. Toch doen we er alles aan om in de mate van het mogelijke de carnavalssfeer tot bij de mensen te krijgen. Carnaval zit in ons bloed, ons DNA, het kan niet zijn dat we als carnavalsstad deze feestperiode zomaar in stilte laten voorbijgaan”, zegt schepen voor Carnaval Benny Herpoel (N-VA).

De Blankenbergse carnavalisten zullen dus op zondag 14 februari online de feestmuts opzetten. “Hou dus zeker onze officiële Facebookpagina in de gaten en geniet tijdens de carnavalsdagen van leuke filmpjes van onze verenigingen”, tipt Herpoel.

“Blankenbergse dj’s zullen het beste van zichzelf geven. Zo kunnen we even de bloemetjes buiten zetten vanuit ons kot. We willen daarnaast ook de boodschap meegeven dat we ons carnaval belangrijk vinden en al uitkijken naar volgend jaar. Alaaf! Alaaf! Alaaf!”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.