Beweging.net van Pittem viert jubileum

Door corona hebben de mensen van Beweging.net opnieuw een alternatief programma uitgewerkt voor de Rerum Novarumviering. (foto Jan)
Door corona hebben de mensen van Beweging.net opnieuw een alternatief programma uitgewerkt voor de Rerum Novarumviering. (foto Jan)
Redactie KW

Beweging.net bestaat nationaal 100 jaar. Het was de bedoeling om dat tijdens Rerum Novarum op donderdag 13 mei te vieren, maar corona heeft er anders over beslist. Toch wil de vereniging dit niet zomaar laten passeren en organiseert ze twee coronaveilige activiteiten.

“Rerum Novarum is elk jaar weer een hoogdag vol activiteiten voor onze lokale afdeling van Pittem en Egem”, vertelt voorzitter Veronique Raedt. “Voor het tweede jaar op rij gooit corona echter roet in het eten. Dit jaar is de pil dubbel zo bitter, want Beweging.net nationaal bestaat 100 jaar. Het was uiteraard onze bedoeling dit extra te vieren, maar dat kan nu niet. Ondanks deze tegenslag zijn we niet bij de pakken blijven zitten, maar hebben we besloten er het beste van te maken en toch twee activiteiten op poten te zetten.”

Surplacen

“Het idee voor onze eerste activiteit, het Pittems jeugdkampioenschap surplacen, werd ons aangereikt door de werkgroep die zich over de Pittemse Fietsbieb ontfermd. Via die mensen vernamen we dat de provinciale afdeling van de Fietsbieb op zaterdag 15 mei in Brugge het West-Vlaams kampioenschap surplacen organiseert. Het leek ons meteen een goed idee om hier een lokale versie van te organiseren en hiermee ook de jeugd aan bod te laten komen. Van 9 tot 12 uur zijn dan ook alle kinderen en jongeren tot 14 jaar welkom op de parking van De Magneet om de degens met elkaar te kruisen.

De bedoeling van de wedstrijd is om zo traag mogelijk een afstand van 5 meter af te leggen binnen een baan van 2,4 meter breed. De kinderen zullen worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën, waarbij er per categorie een klassement zal opgemaakt worden. Uiteraard zal alles coronaveilig verlopen en daarom is het ook nodig vooraf in te schrijven, waarna elke deelnemer een tijdslot zal doorkrijgen. Inschrijven kan door te mailen naar bewegingnetpittemegem@gmail.com met vermelding van de naam en de leeftijd van de deelnemer. De deelname is gratis en er kan ingeschreven worden tot 6 mei.”

Smoefelfietstocht

“We mogen toch wel zeggen dat onze Smoefelfietstocht, die dit jaar aan de 25ste editie toe is, al vele jaren de grootste publiekstrekker is tijdens de Rerum Novarumviering. Vorig jaar moest die vervangen worden door een versie met fotozoektocht. Nu het ook dit jaar niet op de normale manier kan, hebben we niet getwijfeld om het stramien van vorig jaar te herhalen. Het is dus opnieuw een uitgepijlde fietstocht die op een zelf gekozen moment kan gereden worden van 13 mei tot 6 juni.

Voor deze jubileumversie hebben we echter een extra dimensie toegevoegd. Net als vorig jaar kan de fietstocht gratis gefietst worden, maar er kan dit jaar ook voor 10 euro een rijkgevulde goodiebag aangekocht worden met hapjes en drankjes voor onderweg. Wie een goodiebag aankoopt dingt naast de prijzen voor de fotozoektocht, ook mee naar de hoofdprijs: een weekendje weg met Vayamundo. De goodiebags kunnen besteld worden via bewegingnetpittemegem@gmail.com of via onze Facebookgroep. Er kan besteld worden tot 6 mei. De goodiebags kunnen afgehaald worden op 13 mei van aan de ingang van zaal De Magneet.” (JG)

Info: www.facebook.com/bewegingnetPittemEgem .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier