Best Pittig in Oudenburg start zesde seizoen met nieuwe voorzitter

Pascale Defevere, Veerle Vanrenterghem, Sarah Kesteloot en Rebekka Devriese kijken verlangend uit naar de startavond van Best Pittig op dinsdag 15 september. (foto LIN)
Laurette Ingelbrecht

Best Pittig is opgericht als nevenorganisatie van Markant met als doel jonge vrouwen warm te maken voor verrassende activiteiten en daarbij nieuwe vriendschappen te sluiten. Vlaanderen telt intussen een 30-tal afdelingen. In Oudenburg lanceerden vier energieke dames in 2015 Best Pittig: Jessica Declerck, Pascale Defevere, Veerle Vanrenterghem en Rebekka Devriese. Het werd meteen een voltreffer, want heel wat jonge vrouwen zaten blijkbaar op dergelijk initiatief te wachten. “We zijn een vereniging voor alle jonge vrouwen, al dan niet zelfstandig”, benadrukken de dames.

Veerle Vanrenterghem (37) neemt bij Best Pittig het voorzitterschap over van Jessica Declerck. Veerle is getrouwd met dierenarts Johan Dedoncker en mama van drie zoontjes, Henri, Remi en Louis. Ze is van opleiding bachelor management assistent, runde als bloemist meerdere jaren een bloemenzaak in Oudenburg.

“Mijn ambities als voorzitter? Dat we een leuke vereniging blijven, pit brengen en maandelijks een leuke activiteit organiseren. We hebben intussen een mooi programma samengesteld dat we hopelijk kunnen realiseren. Dat kan alleen maar bijdragen tot nog meer sociaal contact voor onze leden.”

Nieuw bestuurslid

Sarah Kesteloot (30) is het nieuwe bestuurslid van Best Pittig Oudenburg. Ze groeide op in Oudenburg als dochter van bakker Marc (+) en Ann Van Poucke. Sarah werkt op de dienst financiële studies bij Fluvius. Ze is de mama van Jerome en Henri. “Ik was heel vereerd dat ze me vroegen om in het bestuur te komen. Ik heb even getwijfeld, want met een jong gezin is dat niet zo evident. Maar dit is voor mij een uitlaatklep, even ontsnappen uit de drukke job en het al even druk gezin”, lacht Sarah.

“Door het vertrek van Jessica zijn we op zoek gegaan naar wie deze plek kon innemen. We kwamen al vlug bij Sarah terecht: zij is lid van het eerste uur, is heel sociaal en kent veel mensen in Oudenburg”, legt Pascale Defevere uit.

Dinsdag 15 september gaat het zesde werkjaar van Best Pittig van start met de Comedy & Music Night bij Bikes & Bites, het vroegere motorhotel, langs de Groenedijkstraat. “Dit zou onze slotactiviteit worden in juni, maar door corona hebben we drie activiteiten van ons programma 2019-2020 moeten annuleren”, vertelt Pascale Defevere. “Sedert we onze uitnodiging via Facebook hebben gelanceerd, zien we uit de vele reacties dat de nood om met vriendinnen samen te komen heel groot is. Uiteraard gaan we voor een coronaproof activiteit. Veiligheid is prioriteit.”

Halloween wandeling

Ondanks het feit dat geen activiteiten konden en mochten, hebben de dames van Best Pittig niet stilgezeten en een mooi programma voor het nieuwe werkjaar samengesteld. “We communiceerden veel via Messenger, wisselden zo ideeën uit. We zijn dan ook blij dat we onze leden kunnen verrassen met een kalender die tien interessante activiteiten omvat”, zeggen Veerle, Pascale, Rebekka en Sarah. “Om het contact met onze leden warm te houden bezorgden we hen al in mei elk een mondmasker.”

De volgende activiteit na de startavond staat gepland op zaterdagavond 31 oktober. “Voor de eerste keer organiseren we dan, mits alles mag, een halloween wandeling.”

“We bekijken straks met de bevoegde instanties hoe alles coronaproef moet, want er is hier heel wat werk aan. We zien het dan ook groots, met tussenstops waar een hapje en een drankje zal klaarstaan. We eindigen op het marktplein om ook de horeca daar te steunen”, vertelt voorzitter Veerle. “Hier hebben we de voorbije weken al veel energie, tijd en werk in gestoken. Duimen dus dat het kan. En iedereen is welkom.”

Gevarieerd aanbod

De andere acht organisaties zijn Nice to meat you (19 november, met een bezoek achter de schermen van een keurslager), Aan tafel met… (woensdag 9 december), Feestbus (donderdag 14 januari), Hot and Spicy met Tess (11 februari), Dine & Shine (3 en 4 maart), Time to Sparkle (1 april), Op ontdekking (19 mei) en de slotactiviteit van 2020-2021 wordt een sneukeltocht op de Solex (24 juni).

Lid worden van Best Pittig kost 45 euro per jaar. Leden van vorig jaar hebben een bon van 10 euro ontvangen als compensatie voor afgelaste activiteiten. Ze kunnen die besteden bij markante zaken, vermeld op de website van Markant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.