Beernem krijgt er een fietsclub bij: De Kassei Klievers uit Sint-Joris

Kevin Vandemaele, Mieke Lambrecht en Matthias Croene: de bezielers achter fietsclub De Kassei Klievers. (foto AV)
Kevin Vandemaele, Mieke Lambrecht en Matthias Croene: de bezielers achter fietsclub De Kassei Klievers. (foto AV)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Kevin Vandemaele, Mieke Lambrecht en Matthias Croene zijn de initiatiefnemers achter de nieuwe fietsclub ‘De Kassei Klievers’. In amper een maand tijd groeide het WhatsApp-groepje uit tot een officiële fietsvereniging: “Want als we iets doen, doen we het ineens goed”, aldus het trio.

Kevin Vandemaele en Matthias Croene zijn familie van elkaar, Mieke Lambrecht is de buurvrouw van Matthias. De drie kennen elkaar al sinds jaar en dag en dragen de fiets een warm hart toe. “Het idee startte om met een groepje elke week een ritje te maken”, opent Kevin. “Maar ineens maakte een van ons een WhatsAppgroep waarin meer mensen werden uitgenodigd. We kregen veel positieve reacties en na een week waren we al met 20”, lacht Mieke. “Het idee om een club te starten, speelde al lang. Maar ieder van ons heeft een drukke job en een gezin, dus we stelden het lang uit. Nu zijn we in actie geschoten”, vult Matthias aan.

Na de WhatsApp-groep kwam een Facebook-groep. “En vanaf dan ging het plots heel snel”, vertelt Kevin. “We kozen een naam die goed bij ons en de gemeente past. Sint-Joris staat gekend voor de Lattenklievers. Bij het fietsen is het voor de hand liggend dat we eens over kasseien rijden, dus dat vormde voor ons de perfecte naam”, lacht Mieke. “Snel daarna maakte iemand een mooi logo voor onze club en zochten we als ‘bestuursleden’ uit welke officiële stappen en administratie we in orde moesten brengen. Sinds maandag staat onze club officieel in het staatsblad”, zegt Matthias.

Ambitie

De bestuursleden zijn ambitieus. Hun club staat open voor nieuwe leden, maar limiteert het maximaal aantal leden in hun eerste bestaansjaar tot 50 mensen. “Dat doen we om het haalbaar te houden. Eens we merken dat alles vlot draait, kunnen we hoger mikken. We willen een familieclub zijn en het groepsgevoel is het allerbelangrijkste. We wachten op elkaar bij ritten, nodigen ook familieleden van leden uit op evenementen en laten niemand achter”, vertelt Kevin overtuigend. “Degene die het minst goed kunnen fietsen, moeten zich evenveel amuseren als diegene die best in conditie zijn”, verduidelijkt Matthias.

Evenementen

Evenementen organiseren vormt ook een van de ambities van de club. “Van zodra corona tot het verleden behoort, willen we daarmee starten. Een sneukeltocht, een familie-avond of zelfs een parochianenkoers… We dromen veel, maar willen zo snel mogelijk zo’n zaken realiseren. Op die manier betrekken we de gemeenschap. We willen er niet louter zijn voor de fietsliefhebber, ons verhaal gaat veel verder dan dat”, aldus Mieke.

Intussen engageerden ook al een aantal lokale bedrijven zich als sponsor. Naast het familiale gevoel zetten De Kassei Klievers ook in op lokale samenwerking. “We werken uitsluitend samen met lokale bedrijven die ons willen sponsoren. Hoe ze dat willen doen, bespreken we uiteraard, maar ze moeten uit de buurt komen”, besluit Matthias.

Van maart tot en met de laatste zondag van oktober wil de nieuwe fietsclub elke woensdag en zondag een rit organiseren. Wie meer te weten wil komen, kan de Facebook-pagina van De Kassei Klievers volgen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.