Badmintonclub Oostende trekt kaart van de jeugd: “We willen vooral dat ze plezier beleven”

Voor OBTC namen onder andere deze jeugdspelers deel aan het provinciaal kampioenschap: van links naar rechts Anaïs Pierloot, Kiany Kimpe, Storm Claeys, Tim en Tibe Van der Kelen, Kjell Kimpe. © ACR
Redactie KW

De Oostendse Badmintonclub is er voor de jeugd, recreatieve en competitieve spelers. De jeugdwerking, met nu zo’n 65 leden, is een belangrijke pijler binnen de club. “Iedere jongere ontplooit zich op zijn of haar tempo.”

De Oostendse Badmintonclub (OBTC) bestaat uit zo’n 200 leden. Dertig procent daarvan is binnen de jeugdwerking actief.

“De jongeren trainen, na een evaluatie, volgens hun niveau, en niet volgens leeftijd”, vertelt jeugdverantwoordelijke Niels Jonghmans. “Dat is op maandag en woensdag, in toch wel redelijk grote groepen, in sporthal Marie-Therèse De Gryse in de Schapenstraat. Ook de spelertjes die aan tornooien meedoen – die wij voor hen binnen onze club gericht kiezen – trainen veelal in dezelfde groep, om elkaar beter te maken. Dat is eigenlijk de insteek bij iedereen. Dus ook bij de recreanten. Hen willen we vooral wegwijs maken binnen onze sport.”

Plezier

Er komt daar heel wat bij kijken. Het is dus niet enkel tegen een pluimpje slaan. “Er komt heel veel techniek aan te pas”, onderstreept Jonghmans. “De armbewegingen, het voetenwerk. Maar ook tactisch. Het spel lezen. Ook al ligt het tempo soms bijzonder hoog. We willen vooral dat ze plezier beleven, hun niveau naar omhoog halen. Met in de eerste plaats wat ze zelf wensen.”

OBTC heeft zes ploegen in competitie, waarvan een herenteam op Vlaams niveau in Liga 3A. Vorig weekend was er het provinciaal kampioenschap voor de jeugd in Damme. Zo’n tien competitiespelers waren er actief en zij behaalden knap zes gouden en acht zilveren medailles. Er was een eerste plaats voor Tibe Van Der Kelen (JE-15), Thomas De Vyt (JE-17), Robin Van Bouwel in dubbel (-17) en Tibe en Katelyn Hoorelbeke (-15). Katelyn was ook goed voor goud in dubbel (MD-17).

“We groeien en bloeien”, zegt Jonghmans. “Nieuwe leden zijn altijd welkom. Het lidgeld bedraagt 85 euro, voor een competitiespeler is dat 120 euro. Je mag twee keer gratis proeven van een training. Badminton kun je spelen vanaf zes jaar. Op Paasmaandag 1 april organiseren wij met OBTC onze jaarlijkse, traditionele recreantenontmoeting.” (ACR)

deoostendsebadmintonclub@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier