380 ‘masjers’ sluiten carnavalsweekend af: “Geslaagd weekend door het vele werk”

Er waren 380 deelnemers voor de maskerade. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De vele kostuums mogen weer even in de kast, want het Keikoppencarnavalsweekend zit erop. De kindercarnavalstoet trok met 1.500 kinderen door de straten en de Keikoppencarnavalstoet deed dat op zondag. Het organiserende Keikoppencarnaval vzw blikt moe, maar tevreden terug. “Het is fijn om een carnavalsweekend op poten te zetten waarvan je merkt dat de mensen tevreden zijn”, zegt Lieven Ryckbosch, voorzitter vzw Keikoppencarnaval.

“Alle elementen die deze editie op het programma stonden, waren een succes bij het publiek. De seniorennamiddag, de kindernamiddag… Het masjern kende ook weer veel deelnemers. Op zaterdagavond hadden we al 200 nummers die werden opgehaald”, zegt Lieven Ryckbosch, voorzitter vzw Keikoppencarnaval. “Je moet het programma eens durven veranderen en dat hebben we ook durven doen, en dat was een succes. We hebben een goed team met frisse ideeën en veel enthousiasme. Het is fijn om een carnavalsweekend op poten te zetten waarvan je merkt dat de mensen tevreden zijn.”

(Lees verder onder de foto.)

Ook het Poperingse stadsbestuur was opnieuw van de partij om te masjern.
Ook het Poperingse stadsbestuur was opnieuw van de partij om te masjern.

Huisvaders en -moeder

Ook het Poperingse stadsbestuur was opnieuw van de partij om te masjern. Ze trokken door de straten met ‘geldpakjes’. Een knipoog naar de kritische opmerkingen over de financiële gezondheid van de Hoppestad. “We zijn de goede huisvaders en -moeder van het stadhuis en voor onze stad Poperinge. We zorgen dus echt goed voor de stadskas van Poperinge en die is niet leeg. Of we zijn niet failliet zoals sommige kwatongen beweren. Door op lange termijn na te denken, zorgen we dat Poperinge tot een moderne stad uitgebouwd werd en wordt”, verduidelijkt schepen Loes Vandromme.

Op zaterdag- en zondagavond stond de maskerade opnieuw op het programma. “We sloten uiteindelijk af met 380 deelnemers voor onze maskerade. Het was een echt topjaar op alle vlakken. De seniorennamiddag was drie weken op voorhand uitverkocht en op de kindernamiddag mochten we heel wat enthousiaste kinderen verwelkomen. Op de kindercarnavalstoet waren er heel veel toeschouwers en dat was heel fijn om te zien”, vult Kevin Papegaey van vzw Keikoppencarnaval aan.

Popverbranding

Sarah-Jane, Kristof en Leen waagden zich dit jaar aan de maskerade als mimespelers. “Voor Kristof en Leen is het hun tweede deelname aan het masjern, maar ik doe elk jaar mee. Op zaterdag masjern is gemakkelijker. Als je op maandag moet gaan werken, is masjern ook niet zo vanzelfsprekend”, vertelt Sarah-Jane. “Het is fijn om eens verkleed door de Poperingse straten te kunnen lopen.”

Het carnavalsweekend werd zondag om middernacht afgesloten met de popverbranding op de pui van het stadhuis onder leiding van de Flanders Memorial Pipe Band.

Er waren 380 deelnemers voor de maskerade.
Er waren 380 deelnemers voor de maskerade. © LBR
Er waren 380 deelnemers voor de maskerade.
Er waren 380 deelnemers voor de maskerade. © LBR
Er waren 380 deelnemers voor de maskerade.
Er waren 380 deelnemers voor de maskerade. © LBR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier