Postbus aan het gemeenschapshuis in Westkerke verdwijnt niet

De brievenbus werd om een voorlopig onbekende reden afgeplakt met zwarte tape.©Laurette Ingelbrecht
De brievenbus werd om een voorlopig onbekende reden afgeplakt met zwarte tape.©Laurette Ingelbrecht
Redactie KW

De brievenbus aan het gemeenschapshuis in Westkerke is momenteel toegeplakt, wat de vraag doet rijzen of deze postbus misschien verdwijnt. BPost kan de inwoners alvast geruststellen: de brievenbus verdwijnt niet maar is tijdelijk buiten dienst voor herstelling.

“Wat is een dorpskern met een toekomstige uitbreiding van 100 woongelegenheden zonder postbus? Die van Roksem is dan de meest dichtbije. De rode bus is recent verplaatst naar de hoek van de Brugsesteenweg met de Zeeweg. Geen goede locatie om snel even de auto te parkeren en een brief te posten”, stelt buurtbewoner Dirk Jonckheere.

“Vandaag (dinsdag 8 december, red.) wilde ik bij hoogdringendheid een rouwtelegram bussen en moest daarvoor zo’n 2 kilometer rijden naar Roksem of 3,5 kilometer naar Oudenburg.”

Minstens 400 brieven per jaar

“De brievenbus in Westkerke wordt nochtans veel gebruikt. Alleen al vanwege KWB gaan er maandelijks tien brieven in de bus, zonder deze van de jaarlijkse rommelmarkt erbij te rekenen. Gemiddeld is KWB goed voor 400 brieven per jaar die in de brievenbus van Westkerke gepost worden. Laat ons dus hopen dat de brievenbus in Westkerke blijft”, drukte de secretaris van KWB Dirk Jonckheere zijn bezorgdheid uit.

Navraag bij BPost leert dat de postbus tijdelijk buiten dienst is voor herstelling. “We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen en vragen ondertussen wat begrip voor de situatie. Eens de postbus hersteld is, zal ze onmiddellijk opnieuw in dienst worden genomen”, laat Veerle Van Mierlo, de woordvoerder van BPost, weten. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier