Velt Staden blaast dertig kaarsjes uit maar zoekt verjonging

De vereniging kan de jongste jaren op meer belangstelling van vooral jongere mensen rekenen, maar die zetten niet zo gauw de stap naar het bestuur.

Voorzitter Roger Deleu. © Joke Couvreur

Velt kan volgens voorzitter Roger Deleu al jarenlang rekenen op een ledenaantal dat tussen de 100 à 120 mensen varieert. “Momenteel hebben we 117 leden”, weet de voorzitter. “De jongste jaren stijgt ons ledenaantal. Het valt daarbij op dat vooral jongere mensen zich aansluiten. De tuinprogramma’s op televisie zullen daar wel niet vreemd aan zijn, terwijl ook de volkstuintjes steeds meer succes hebben en er meer aandacht aan gezondheid en gezond leven geschonken wordt. Maar toch blijft onze grootste uitdaging het vinden van nieuwe bestuursleden.

“Velt staat voor Vereniging Ecologische Leef- en Teeltwijze”, legt Roger uit. “Velt besteedt aandacht aan biologisch tuinieren, dus zonder het gebruik van chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen, en aan een gezonde levenswijze. Daarbij wordt aandacht geschonken aan gezonde voeding, natuurgeneeswijzen en beweging.” (CBH)

Een beeld uit het rijke archief van Velt Staden.
Een beeld uit het rijke archief van Velt Staden.© Joke Couvreur

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.