VBRO te Lande in Merkem: “De Kippe is absoluut géén tweede keuze!”

VBRO te Lande in De Kippe in Merkem op het zomerterras met v.l.n.r. Jan Depover (De Kippe), Kathy Wyffels (vrijwillig medewerker), Paul Bruna, Frederik Thomas (directeur VBRO), Katrien Monkerhey (De Kippe) en Thierry Mus (PA). © FODI
Patrick Depypere

Net zoals vorig jaar zou VBRO interviews afnemen met VBRO aan Zee in Middelkerke. Dat was toch het voorziene plan en daarvoor waren er vorig jaar zelfs al duidelijke afspraken gemaakt met o.a. het gemeentebestuur van Middelkerke. Door de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 veranderde er echter veel op politiek vlak in Middelkerke.

Er kwam een nieuw bestuur aan het bewind. VBRO hoopte dat het nieuwe gemeentebestuur terug zou participeren in het project VBRO aan Zee vanuit Middelkerke, maar het bleef maar aanslepen vooraleer er zekerheid was. “En dan moet je op een bepaald moment de knoop doorhakken”, zegt Frederik Thomas, directeur van VBRO. “Juli naderde immers heel snel, zodat we een beslissing moesten nemen.” Pas vorige week donderdag werd de knoop doorgehakt en opteerde VBRO om te verhuizen van zee naar de Westhoek. VBRO aan Zee wordt nu VBRO te Lande vanuit De Kippe, Stationsstraat 50a in Merkem.

“We zitten niet meer aan zee, maar toch maken we het gezellig. De opnames zijn voorzien vanop het zomerterras in De Kippe. Bij slecht weer is er de mogelijkheid om te verhuizen naar binnen”, zegt Paul Bruna, die tijdens iedere opname niet enkel instaat voor de interviews met de artiesten maar ook telkens één of twee liedjes zingt. “VBRO te Lande is geen festival en ook geen show”, vertelt Paul verder. “Het zijn opnames, die dan op een later moment worden uitgezonden op VBRO Radio. Diverse artiesten komen af om te vertellen over hun muzikale toekomst en misschien vernemen we wel enkele leuke nieuwtjes. De meeste artiesten zingen ook één liedje. Met livepubliek is dat altijd veel gezelliger en komt dat beter over op de radio. Nu al weten we dat o.a. Jan Wuytens, Herbert Verhaeghe, Frank Valentino, Michael Lanzo, Bandit… afkomen voor een babbel en een song. Wie onze Facebook-pagina VBRO aan Zee op tijd raadpleegt, zal de namen van de artiesten per uitzending kunnen zien.”

VBRO kon op de medewerking rekenen van Jan Depover en Katrien Monkerhey van De Kippe in Merkem, die al ruim twee jaar samenwerken met VBRO voor de maandelijkse Muziekmatinee in hun zaak. Die optredens met telkens drie artiesten, inclusief vaste artiest én presentator Paul Bruna, vallen goed mee en dus besloot het echtpaar van ook nu samen te werken. Is De Kippe de tweede keuze, aangezien VBRO geen akkoord kon verkrijgen met het gemeentebestuur van Middelkerke ? “Absoluut niet, de Kippe is geen tweede keuze”, reageren Paul Bruna en Frederik Thomas bijna gelijktijdig op onze vraag. Jan Depover van De Kippe ziet het wel zitten. Waarom hij meewerkt ? “Omdat ik een muziekfanaat ben. Ik ging 25 jaar met een discobar op de baan. Ik ben ook één van de vroegere radiopiraten toen dat inderdaad niet toegelaten was. Ik spreek nu over de jaren tachtig. Ik zorgde voor muziek in de ether met Radio 2000. Muziek zit dus in de genen. Daarnaast ben ik ook al jaren PA-man. Ik verzorg graag de techniek op allerlei events voor artiesten, inclusief ook in mijn eigen zaak wanneer o.a. de Muziekmatinee van VBRO langskomt. Geef toe, we zitten met een mooie zaak en je kan hier ook gratis parkeren. Aan de kust is dat iets anders”, knipoogt Jan.

Het concept van het radioprogramma blijft hetzelfde. Op het grote zomerterras van De Kippe ontvangt Paul Bruna op vrijdag tussen 15 en 18 uur Vlaamse artiesten voor een radiobabbel. Deze artiesten presenteren er ook hun nieuw werk tijdens een kort optreden. Naast Vlaamse artiesten komen er ook regelmatig andere bekende personen uit de sportwereld op bezoek. De gesprekken worden opgenomen én uitgezonden op VBRO, telkens op woensdag tussen 13 en 16 uur. De toegang is gratis. VBRO is in heel Vlaanderen te beluisteren via FM, via DAB+ en sinds kort ook op TV via kanaal 944 van Telenet. (PADI)

Live opnames in De Kippe, Stationsstraat 50a in Merkem op de vrijdagen 12 juli (interviews met Lisa Del Bo, Herbert Verhaeghe, Michael Lanzo, Dina Rodrigues, Kurt Crabbé, Jacco Ricardo, Eric Flanders en Torsten – Peter Farazijn komt zijn wedervaren vertellen over de Ronde van Frankrijk) en 19 juli, 9, 16 en 23 augustus, telkens van 15 tot 18 uur. Uitzending van de interviews op VBRO Radio op de woensdagen 17, 24 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus, telkens van 13 tot 16 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.