Vanaf 1 augustus kan je in Oostende trouwen in de open lucht

Op de foto herkennen we de schepen en ceremoniemeester van de stad, Stefaan. © jro
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Schepen van Burgerlijke Stand, Hina Bhatti (Open Vld) is al langer voorstander van het idee om koppels in de open lucht te laten trouwen. Vanaf 1 augustus kan het. Koppels die dat willen kunnen vanaf dan hun jawoord geven met zicht op de Mercator of in de binnentuin van het stadhuis.

“Een huwelijk onder de stralende zon met een blauwe hemel maakt het feest nog iets mooier”, vertelt de schepen. “Het grasperk aan de kant waar de ceremoniële ingang is, biedt zicht op de Mercator en is de uitstekende plaats om koppels hun huwelijk te laten bezegelen. Wie hun huwelijk liever in intieme kring ziet voltrekken, kan opteren voor de binnentuin aan de achterzijde van het stadhuis.” Tot voor kort was het enkel mogelijk om het burgerlijk huwelijk te laten voltrekken in de Alice Freyzaal. Zowel de binnentuin als het groene stuk aan de ceremoniële ingang behoort tot het grondgebied van het stadhuis.

Trouwprieel

“Vanwege de praktische beslommeringen zullen openluchthuwelijken enkel op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag en enkel tijdens de zomermaanden kunnen plaatsvinden. Wie een openluchthuwelijk wil, kan dat aangeven bij het bespreken. Maar mensen die hun huwelijk al hebben vastgelegd voor de komende weken, kunnen alsnog kiezen voor een openluchthuwelijk. Van de stad voorzien we een romantisch trouwprieel.” De stad bekijkt ook de optie om eventueel buiten het domein te trouwen, maar daar is een herziening van het huwelijksreglement voor nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier