Vakantiehoeve De Veldhoek is extra troefkaart voor Zwevezele

De Veldhoek is officieel open. We zien v.l.n.r.: Jens Danneels, Tom Braet, Joël Vervaele, Nadine Vervaele, Rita Serry, Johnny Vervaele, Martine Vervaele, Lieven Huys, Hedwig Kerckhove en Ann Mesure. © gf
Redactie KW

In aanwezigheid van het Wingens schepencollege werd vakantiehoeve De Veldhoek in de Vrijgeweidstraat 25B in Zwevezele geopend. “Een prachtige toeristische troefkaart voor onze mooie landelijke gemeente”, aldus burgemeester Lieven Huys (CD&V).

Na meer dan 100 jaar als actieve hoeve werd De Veldhoek omgevormd tot een luxe vakantiewoning in het groene, landelijke hart van het Brugse Ommeland. En dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad. “Tussen idee en afwerkingen zitten maar liefst 5 lange jaren”, aldus Joël Vervaele (84), die er samen met Rita Serry (84) meer dan 40 jaar lang een hoeve uitbaatte. “Heel veel werk werd door onze familie zelf verzet. Van grondwerken tot beheer van de website. Op die manier blijft De Veldhoek een echt familieproject.”

Familiebanden

Het is op die familiale banden dat de Veldhoek inzet. “Ze is uitgerust voor gezinnen met kinderen, families, vrienden… met een volledig ingerichte keuken, een sfeervolle leefruimte en heel wat ontspanningsmogelijkheden. Ik ben in ieder geval enorm blij en trots dat de hoeve in familiehanden kan blijven.”

“Met deze stap zetten we het meer dan 100-jarig verhaal van de Veldhoek verder”, getuigt ook dochter Nadine Vervaele. “Met Victor en vervolgens Achiel, de grootvader en vader van ons papa, is het verhaal ooit begonnen. Steeds een huis waar generaties samenleefden en -werkten. Voor ons ooit een thuis vol herinneringen waar toekomstige gasten hopelijk veel nieuwe zullen maken.”

Troefkaart

In aanwezigheid van het Wingens schepencollege, buurtbewoners en aannemers vond op zondag 29 januari de feestelijke opening plaats. “Als gemeentebestuur hebben we enorm veel respect voor hetgeen hier verwezenlijkt werd, een zes generaties overschrijdend familieproject. Te meer omdat toekomstige gasten zich letterlijk kunnen nestelen in onze gemeente en er de charme en gastvrijheid van kunnen ontdekken. Kortom, een prachtige toeristische troefkaart voor Zwevezele-Wingene.”

Bij de opening van De Veldhoek werd ook een Instagram- en Facebookwedstrijd voor een gratis verblijf gelanceerd. Deelnemen kan tot en met zaterdag 4 februari, zondag 5 februari worden de winnaars bekendgemaakt.

Meer info: develdhoek.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier