Vader en dochter krijgen werkstraf voor knokpartij op carnavalsfeest in Bredene

Het gevecht ontstond op straat, na een feestje.© iStock
Het gevecht ontstond op straat, na een feestje.© iStock
Redactie KW

Een 45-jarige Oostendenaar en zijn dochter hebben in de Brugse rechtbank respectievelijk 100 en 46 uur werkstraf gekregen voor hun aandeel in een knokpartij.

Op 20 april 2019 verliet een jonge vrouw een carnavalsfeestje in café Hippo 12 in Bredene. Toen ze met haar fiets de weg overstak tussen twee geparkeerde wagens liep het fout. X.V. (22) stapte uit een van de wagens, duwde het meisje op de grond en verkocht haar enkele trappen en klappen. Ook S.V. (45), de vader van X.V., stapte uit en deelde klappen uit aan twee stamgasten die ter hulp waren gesneld. Ook zijn dochter zou aan een van hen nog een slag hebben gegeven, maar dat ontkende ze achteraf met klem.

Een portier trok S.V. uiteindelijk van zijn slachtoffer. Hij bleek dronken en stelde zich agressief op tegenover de politie. Hij en zijn dochter ontkenden dat ze de aanstokers waren. “Het was een wederzijdse schermutseling”, pleitte meester Dennis Tavernier. “Mijn cliënten kwamen nooit eerder met het gerecht in aanraking. De vader kwam enkel tussenbeide omdat hij meende dat zijn dochter gevaar liep.”

Het openbaar ministerie vroeg voor S.V. en X.V. respectievelijke celstraffen van acht en vier maanden, maar de rechter hield het woensdag op een werkstraf. X.C. werd enkel schuldig bevonden aan de klappen aan de vrouw. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.