Unieke geocache-schattenjacht van Davidsfonds Ieper

Gregorie Lewyllie met een gevonden schat. (foto EF)©Eric Flamand
Gregorie Lewyllie met een gevonden schat. (foto EF)©Eric Flamand
Redactie KW

Elk jaar organiseren de lokale Davidsfondsafdelingen ‘De Nachten van de Geschiedenis’, maar door de pandemie moesten ook zij op zoek naar een coronaveilig alternatief. Davidsfonds Ieper pakt uit met een ‘geocache’ waarbij je via gps-coördinaten op zoek gaat naar een ‘schat’ in eigen stad.

Voorzitter Grégory Lewyllie vertelt ons meer aan de voetgangersbrug bij het Hoornwerk, één van de punten die je passeert. “Aan de hand van coördinaten vind je op een parcours van 4,5 km achttien verborgen schatten in Ieper centrum. Start en eind is voorzien aan de parking van de Feniks/skateboardpark en het verste punt is de Kaai. Elke schat, de ‘cache’, bevat een vraag of een op te lossen raadsel dat je bij elk juist antwoord een letter oplevert. Met alle letters kan je op het eind van de wandeling een woord vormen. Er zijn telkens twee vragen, één voor volwassen en één voor kinderen. Deze geocache wandelzoektocht richt zich zowel tot volwassenen als tot gezinnen met kinderen. Daarom zetten we die ook beschikbaar op onze website vanaf nu tot en met het einde van de paasvakantie (18 april, red.) ! De vragen voor de kinderen kunnen worden opgelost zonder gebruik te maken van het internet, voor sommige vragen voor de volwassenen is het web wel handig.”

Gratis en prijzen!

Deze wandelzoektocht is volledig coronaproof en heeft nog andere troeven, vertelt Grégory verder. “In de huidige omstandigheden is het de ideale activiteit om te doen met je bubbel. Bovendien is het sportief, ontspannend, verrassend, vernieuwend, uitdagend en speels! Voor de bepaalde vragen waarbij internethulp handig is, kun je ook later het antwoord zoeken om zo de juiste letter van het alfabet te vinden. Je mag niet vergeten om het juiste woord tegen het einde van de paasvakantie door te mailen naar davidsfondsieper@gmail.com. Per categorie (volwassenen en kinderen) worden telkens 3 prijzen verloot. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Eenmaal je gegevens verstuurt, krijg je automatisch een link te zien waar je toegang krijgt tot alle info, extra tips en de lijst met coördinaten.De vragen voor kinderen zitten verstopt in eierdopjes, dat past in de tijd van het jaar.” (DS)

Info: www.bit.do/geocacheDavidsfonds – nog tot en met zondag 18 april (gratis)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.