Uitstel in dossier van Harelbeeks gebedshuis

© LOO
Olaf Verhaeghe

Normaal gezien zou de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen voor dinsdag uitspraak moeten doen over het beroep tegen de komst van een gebedshuis voor moslims in Harelbeke. Normaal gezien, want de beslissing werd uitgesteld. Wanneer de deputatie dan wel oordeelt over het dossier, is nog niet bekend.

De deputatie buigt zich voor de derde keer in beroep over de omgevingsvergunning van de Harelbeekse vzw Bader. Die vereniging wil in een villa langs de Kortrijksesteenweg een ontmoetingscentrum en gebedshuis voor moslims onderbrengen.

Een kleine anderhalve maand geleden vond een hoorzitting in de beroepsprocedure tegen de door de stad Harelbeke toegekende vergunning plaats in Brugge. Voor de derde keer op rij tekenden buurtbewoners bezwaar aan tegen de mogelijke komst van zo’n gebedshuis. Ook voor een recente gemeenteraad verzetten die prosterende buren zich samen met Vlaams Belang en leden van Voorpost luidkeels tegen de beslissing van het stadsbestuur. Zowel de stad Harelbeke als de advocaten van de buren tekenden present op die hoorzitting, maar een uiteindelijke beslissing komt de deputatie toe.

Die deputatie had normaal tot morgen, dinsdag 4 juni de tijd om tot een beslissing te komen, maar navraag leert dat die beslissing uitgesteld werd. Wanneer de deputatie zich dan wel uitspreekt over het felbesproken dossier, is nog niet duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier