De deputatie buigt zich voor de derde keer in beroep over de omgevingsvergunning van de Harelbeekse vzw Bader. Die vereniging wil in een villa langs de Kortrijksesteenweg een ontmoetingscentrum en gebedshuis voor moslims onderbrengen.

Een kleine anderhalve maand geleden vond een hoorzitting in de beroepsprocedure tegen de door de stad Harelbeke toegekende vergunning plaats in Brugge. Voor de derde keer op rij tekenden buurtbewoners bezwaar aan tegen de mogelijke komst van zo'n gebedshuis. Ook voor een recente gemeenteraad verzetten die prosterende buren zich samen met Vlaams Belang en leden van Voorpost luidkeels tegen de beslissing van het stadsbestuur. Zowel de stad Harelbeke als de advocaten van de buren tekenden present op die hoorzitting, maar een uiteindelijke beslissing komt de deputatie toe.

Die deputatie had normaal tot morgen, dinsdag 4 juni de tijd om tot een beslissing te komen, maar navraag leert dat die beslissing uitgesteld werd. Wanneer de deputatie zich dan wel uitspreekt over het felbesproken dossier, is nog niet duidelijk.

De deputatie buigt zich voor de derde keer in beroep over de omgevingsvergunning van de Harelbeekse vzw Bader. Die vereniging wil in een villa langs de Kortrijksesteenweg een ontmoetingscentrum en gebedshuis voor moslims onderbrengen. Een kleine anderhalve maand geleden vond een hoorzitting in de beroepsprocedure tegen de door de stad Harelbeke toegekende vergunning plaats in Brugge. Voor de derde keer op rij tekenden buurtbewoners bezwaar aan tegen de mogelijke komst van zo'n gebedshuis. Ook voor een recente gemeenteraad verzetten die prosterende buren zich samen met Vlaams Belang en leden van Voorpost luidkeels tegen de beslissing van het stadsbestuur. Zowel de stad Harelbeke als de advocaten van de buren tekenden present op die hoorzitting, maar een uiteindelijke beslissing komt de deputatie toe. Die deputatie had normaal tot morgen, dinsdag 4 juni de tijd om tot een beslissing te komen, maar navraag leert dat die beslissing uitgesteld werd. Wanneer de deputatie zich dan wel uitspreekt over het felbesproken dossier, is nog niet duidelijk.