Twintig kunstenaars gaan Art Confrontations aan in Nieuwpoort

De organisatoren Jurgen Herman en Mie Ghesquiere tonen twee kunstwerken die straks een nieuwe leven krijgen doordat ze onder kunstenaars geruild werden. Het resultaat zal tijdens een rondreizende tentoonstelling te zien zijn. © IV
Mia Vanacker

Het kunstruilproject Art Confrontations van de Nieuwpoortse kunstenaar Ermani – Jurgen Herman – en de Oostendse keramiste Mie Ghesquiere krijgt definitief vorm, sinds bij de afronding van de gelijknamige tentoonstelling in de Nieuwpoortse Stadshalle, de deelnemende kunstenaars aan Art Confrontations 2 bekend zijn.

Het artistieke project gaat erover dat een kunstenaar zijn werk afstaat en inruilt voor een werk van een andere kunstenaar. Uiteindelijk werden 20 kunstenaars, ook uit onze buurlanden, weerhouden. Zij gaan met het werk van een collega aan de slag. Het resultaat daarvan is te zien in een rondreizende tentoonstelling, Art Confrontations 2.

Curator en deelnemend kunstenaar Peter Defurne maakte op de sluitingsdag bekend wie met wie in confrontatie gaat. De geslecteerden waren Anna Iris Luneman, Freya Van Esbroeck, Geert Defurne, Catharina van Velden, Christine claerhout, Diana Barrantes, Dirk Focke, Ermani, Erna Schreel, Gerrie Brus Bijmolt, Johan Blondeel, Marc Roos, Marie-Anne Ver Eecke, Marie Lechat, Mie Ghesquiere, Miet Bosmans, Sabine Van Eynde, Martine De Raet, Marjolein Burbank en Irene Goethuys.

Derde editie

“Sommige deelnemers waren verbaasd over de keuze, anderen blij, en enkelen teleurgesteld omdat ze er deze keer niet bij waren. We vonden het zelf erg jammer dat niet iedere deelnemer naar Art Confrontations 2 kon doorstromen. Alle ingezonden werken waren echt goéde, sterke werken”, aldus de organisatoren Jurgen Herman (Ermani) en Mie Ghesquiere.

“Helaas moest er gekozen worden, en dat lag ook aan de vele inzendingen, waarmee wij, voor alle duidelijkheid, enorm blij waren. Bij deze sporen we iedereen aan om over twee jaar, eind 2020, opnieuw kandidaat te zijn voor de derde editie, want die komt er zeker! Nu krijgen de kunstenaars eerst een jaartje de tijd om de werken te herinterpreteren, te herwerken en ze een nieuw leven te geven. Niet voor niets stond deze expo in het teken van ‘Renaissance’.”

(MVI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier