Tweelingzussen Denise en Beatrice vieren samen 90ste verjaardag in Bellegem: “We hebben genoten van wafelenbak”

Beatrice en Denise met de familie en eerste schepen Ruth Vandenberghe. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Beatrice en Denise werden voor hun 90ste verjaardag getrakteerd op een wafelfestijn. Ze vierden samen met hun familie en medebewoners van woon- en zorgcentrum De Zon in Bellegem. “De koffie erbij was lekker maar toch graag straks ‘ne goeien’, want ‘dat houdt ons jong’”, aldus de zussen. Ook eerste schepen Ruth Vandenberghe tekende present.

De tweeling Beatrice en Denise Van Hasten is geboren op 14 maart 1934 in Bellegem en heeft er altijd gewoond. Sinds kort wonen de dames in het woonhuis De Bolderik in het woon- en zorgcentrum De Zon in Bellegem. Antoon Detavernier, de man van Beatrice, woont ook in wzc De Zon, maar in de Deder, een van de zes woonhuizen.

Wafelbak

De zussen werden op 14 maart 90 jaar en dat werd gevierd met een heuse ouderwetse wafelbak: wafels met boter, bloemsuiker, bruine suiker en confituur, met koffie of thee of een drankje naar believen. Ze kregen ook het bezoek van een delegatie van de stad met eerste schepen Ruth Vandenberghe die hen een bloementuil aanbod en een mandje delicatessen van Kortrijk.

De tweeling was opgetogen. “Er heerst hier een rustige en huiselijke sfeer, waarin we ons geborgen voelen. De wafelbak doet ons echt plezier. We genieten ervan. De koffie erbij was lekker maar toch graag straks ‘ne goeien’, want ‘dat houdt ons jong’”, aldus de zussen.

“Sinds kort hebben wij dus een tweeling op onze dienst en de zussen werden 90 jaar op 14 maart. Persoonlijk vind ik het heel bijzonder dat ik een tweeling mag verzorgen in ons rusthuis. De dames zijn echt lief”, getuigt Nishaj Castelein, studente verpleegkundige/zorgkundige in wzc De Zon. “Het is altijd lachen geblazen met de zussen en het is hartverwarmend om te zien hoe zij samen oud zijn en hen zo jeugdig gedragen.” (lacht)

“Hun geheim? Nakletsen over de voorbije dag en om 20 uur gaan slapen”

Beatrice en Antoon woonden vroeger in Bellegem en werkten in de spinnerij/weverij van Bellegem. Ze hebben twee kinderen: Alain en Marleen. Alain is samen met Jasmijn en heeft twee zonen, Glenn en Niels, die aanwezig was op het feest. “Ze hebben ook een hondje Poppy”, weet Nishaj. Beatrice en Antoon wonen al sinds 2020/2021 in wzc De Zon. Glenn heeft samen met Laurence een zoontje. Marleen is getrouwd met Claude Neirijnck. Ze hebben twee dochters: Ruth en Debby. Op hun beurt hebben Marleen en Claude vier kleinkinderen.

Kapsalon

Denise woonde vroeger met haar echtgenoot Jules in Rollegem. Hij was kapper en zij hielp veel in het kapsalon. Samen hebben ze drie dochters: Carine, Martine en Caroline. Denise woont pas sinds februari in wzc De Zon. “Sinds Denise ook bij ons woont in woonhuis de Bolderik is de kamer van Beatrice nooit echt stil: ‘s morgens even samen zitten praten voor het ontbijt en ‘s avonds nog een beetje over de voorbije dag ‘nakletsen’ tot ze gaan slapen rond 20 uur”, vertelt Nishaj. “Ze weten altijd wat te vertellen tegen elkaar en het is heel leuk om hen bezig te zien. Voor Denise verhuisde naar wzc De Zon kwam ze elke dinsdag langs op een vast uur samen met Marleen, die ook in Rollegem woont.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier