Tweede vast speelplein in Rollegem

Redactie KW

Op zaterdag 29 juni werd een tweede vast speelplein geopend achter de Tombroekstraat.

Tot nu toe was er in Rollegem slechts één vast speelplein aan De Weimeersen. Nu is er ook een tweede op Tombroek, een grenswijk tussen Rollegem, Kortrijk en Moeskroen, op de grens van Vlaanderen en Wallonië.

“De eerste vraag naar het speelpleintje kwam in het najaar van 2018 via een brief getekend door zes gezinnen”, aldus schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn. “Bij het plannen van een nieuw speelplein wordt er steeds een buurtonderzoek gedaan en wordt er nagegaan hoeveel mensen en hoeveel kinderen er wonen. In Tombroek is het aantal kinderen in de buurt aanzienlijk gestegen, wat een nood aan speelmogelijkheid dichtbij deed ontstaan. Dan wordt er gekeken welke locaties geschikt zijn voor speelinfrastructuur en of er nog andere speelmogelijkheden zijn in de buurt.

Veilige omgeving

Het speelplein ligt aan het wandel- en fietspad tussen de Schreiboomstraat en de Tombroekstraat waar een smalle groenzone ligt. In juni voerde de firma Growebo de grondwerken uit waarna vzw Jongerenatelier de toestellen plaatste. De kostprijs voor het speelplein bedraagt 10.000 euro.

De stad schilderde duidelijke parkeerplekken in de nabije omgeving. Er werd ook een reclamebord weggenomen op de verkeersremmer om het zicht op het aankomende verkeer optimaal te maken. Binnenkort wordt de verkeersremmer voorzien van een zebrapad en een veilige fietsoversteek.

(EDB – foto KDS)