Tweede en derde dag van Leiefeesten in Kortrijk zijn schot in de roos

Marino Punk © JVGK
Redactie KW

Door het coronavirus konden de Leiefeesten niet plaatsvinden in hun gekende vorm. Geen optredens langs de Leieboorden dit jaar, wel animatie op zaterdag en sport op zondag met Kortrijk Gordelt.

Zaterdag konden geen grote muzikale optredens plaats hebben. Er werd wel straatanimatie voorzien in de binnenstad en langs de Leieboorden. De zonovergoten stad werd ook feestelijk ingekleed in het thema van de Vlaamse feestdag. Onder meer accordeonist Marino Punk was animator van dienst. “Het weer valt mee. De mensen zijn enthousiast dat er toch iets te doen is. Je ziet dat mijn melodietjes al dan niet op verzoek aanslaan.” Vele tientallen genoten van de terrasjes of en wandeling in de stad. ‘We zijn blij dat we toch iets meemaken. Het was lang geleden dat we een terrasje konden doen”, zeggen Eliana en Astrid.

Tweede en derde dag van Leiefeesten in Kortrijk zijn schot in de roos
© JVGK

Zondag organiseerde Kortrijk Gordelt de sportieve afsluiter van het weekend. “Dit jaar worden er drie wandelroutes uitgestippeld van 8, 14 en 18 kilometer. Voor de 14 kilometer hadden we een mooi natuurgebiedje ontdekt. We zijn onze Kortrijk Gordelt Bubbelt goed gestart met meer dan 300 inschrijvingen vooraf. We verwachten er nog zo’n 350″, zegt organisator Trui Steenhoudt. Ook fietsers kwamen aan hun trekken met een fietstocht van 40 kilometer.

v.l.n.r.: de medewerkers van dienst Birgit Dewulf, Patrick, Trui Steenhoudt, Katrien Muylle.
v.l.n.r.: de medewerkers van dienst Birgit Dewulf, Patrick, Trui Steenhoudt, Katrien Muylle.© JVGK

Ann Derycke uit Bellegem, Christel Derycke uit Bornem en Gerda Demeyer uit Ieper tekenden present voor de 18 kilometer. “We kennen elkaar al 6 jaar en stappen zeer regelmatig”, aldus Ann. “Voor deze tocht hebben we niet getraind, we zijn altijd aan het wandelen. We hebben samen onder meer de tocht La Roche-Bouillon gedaan en een stuk van de GR 128: vanuit Vlaamse steden naar Aken.”

Ann Derycke, Christel Derycke, Gerda Demeyer.
Ann Derycke, Christel Derycke, Gerda Demeyer.© JVGK

(PVH/foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier