Tweede editie van stripfestival in Ieper

Na een eerste editie in 2011 organiseren vzw Curieus en vzw Beeldkwartier op zaterdag 5 april een nieuwe editie van het stripfestival.

“Met de vzw Curieus willen we sociaal-culturele activiteiten organiseren met een lage drempel”, vertelt Valentijn Despeghel. “Beeldkwartier is dan weer een vzw die het beeldverhaal in Midden-West-Vlaanderen op alle mogelijke manieren wil promoten. Het is een initiatief van stripfanaten die het medium dichter bij de mensen willen brengen. Nog al te vaak worden strips beschouwd als iets dat enkel voor kinderen bestemd is.”

Budget

De eerste editie van het stripfestival vond plaats in 2011. “Omwille van budgettaire redenen organiseren we het festival om de drie jaar. Het is gewoonweg onbetaalbaar om dit elk jaar te doen.”, vertelt Valentijn, die zelf opvallend genoeg niet meteen een stripfanaat is.

Het stripfestival vindt plaats op 5 april in de Neerstad, op de hoek van de Weverijstraat en de Polenlaan. “Alle activiteiten starten rond 14 uur. Door de vele reacties die we nu al krijgen, zowel uit binnen- als buitenland, mikken we op 1.500 tot 2.000 bezoekers. In de voormiddag kunnen geïnteresseerden in de bib enkele tentoonstellingen bezoeken, zoals de tentoonstelling over 100 jaar striptijdschriften.”

(DT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 april

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.