Tweede coronazitting in Kortrijk: 40-tal overtreders schuiven in rij aan

© belga
Redactie KW

Op de rechtbank in Kortrijk schoven maandag zo’n 40-tal corona-overtreders in rij aan om zich te verantwoorden voor herhaalde overtredingen van de coronamaatregelen. In het gerechtsgebouw waren strenge maatregelen om er voor te zorgen dat er voldoende afstand gehouden werd en iedereen zijn of haar mondmaskers droeg.

Het was de tweede coronazitting sinds het uitbreken van de coronacrisis die in Kortrijk gehouden werd. De meesten – vooral jongeren – moesten zich verantwoorden voor herhaalde niet-essentiële verplaatsingen of samenscholingen. Op het voetbalplein in Wevelgem, aan het station in Kortrijk of Menen, aan het skatepark in Gullegem (Wevelgem), aan de Rietput in Bissegem (Kortrijk), in een verlaten restaurant in Lauwe (Menen),… Thomas S. uit Wervik dook herhaaldelijk in Kortrijk op. “Ik moest boodschappen doen voor mijn zieke vader”, verdedigde hij zich aanvankelijk. Uiteindelijk moest ook hij toegeven dat hij ook eens op weg was naar een verjaardagsfeestje. De politie nam zijn auto in beslag.

Een 20-jarige Kortrijkzaan mag zich voorlopig recordhouder noemen. Oliver H. kon maar liefst 9 keer op een overtreding van de coronaregels betrapt worden. Met een vriend op een vensterbank alcohol aan het drinken, dezelfde dag nog aan winkelcentrum K met een fles rosé, met vrienden aan het Stationsplein, met vier in een voortuin, met zijn vader aan de Spoorweglaan,…

Lockdownfeestje

Ook de eigenaar van café De Commerce in Hooglede passeerde samen met zijn vriendin de revue. Op de eerste verdieping van het café kon hij bij het begin van de lockdown op 20 maart met 8 vrienden betrapt worden. “Geen feestje maar een bijeenkomst waarbij de sociale afstand werd gerespecteerd”, aldus Enrique E. (20). “Ik was fout” Hij betaalde zijn minnelijke schikking van 750 euro niet en riskeert nu een hogere boete.

Een man uit Waregem stond terecht omdat hij zijn onderbuur tijdens een discussie tot drie keer toe in zijn gezicht spuwde. “Ik ben twee weken bang geweest dat ik ziek zou worden”, aldus het slachtoffer. Alyas C. (19) uit Rekkem (Menen) spoog dan weer in de richting van de agenten die hem beboeten voor een inbreuk op de coronamaatregelen. Dat gebeurde op 6 april in de Zwevegemsestraat in Kortrijk. “Ik ben op bezoek bij mijn oma”, aldus C. Enkele dagen later dook hij er opnieuw op. Met enkele vrienden deelde hij zelfs een blikje frisdrank. “We hadden niet afgesproken maar liepen elkaar toevallig tegen het lijf.” Twee Kortrijkzanen staken de grens over om drugs te kopen. De overtreders riskeren boetes of celstraffen tot 4 maanden. Op 22 juni krijgen ze het verdict van de rechter te horen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten