Twee zendingen mondmaskers geblokkeerd in Zaventem, infopakketten wel klaar

Medewerkers stellen de mondmaskerpakketten al zoveel mogelijk samen, alleen de maskers moeten er nog in. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De Nieuwpoortenaars hebben twee keer pech… De twee bestellingen van elk 15.000 mondmaskers die Stad Nieuwpoort had geplaatst bij respectievelijk Think Pink en een privébedrijf zijn gisteren geland in België, maar de zending is geblokkeerd op de luchthaven door de douane.

Kris Van der Beken, Expert Communicatie Stad Nieuwpoort licht de situatie toe: “Stad Nieuwpoort had een dubbele zending besteld bij twee verschillende leveranciers, voor het geval we in de nabije toekomst nog eens met een corona-opstoot zouden te maken krijgen. Dat gebeurde zelfs geruime tijd voor er bij de overheid sprake was van enige verplichting om mondmaskers te dragen. De zending van Think Pink werd verwacht tegen 22 mei. We hebben die samen besteld met onze buurgemeentes Koksijde en De Panne. Er was geen reden tot ongerustheid toen bleek dat de zending enkele dagen later zou arriveren.”

Vast in Zaventem

“Intussen zijn de mondmaskers in de meeste gemeentes geleverd, ook in onze buurgemeente Koksijde. Die zijn blijkbaar vrijgegeven voor de Belgische douane ineens streng is beginnen controleren. Onze twee zendingen, en ook die van enkele andere gemeentes uit de regio, staat nu geblokkeerd bij Brucargo in Zaventem.”

Aan huis geleverd

“Maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten! In zaal Ysara is een heel team medewerkers aan de slag gegaan om de pakketten helemaal samen te stellen voor al onze inwoners. Iedere inwoner krijgt twee maskers, op maat, ook de kinderen. In elk pakket zitten ook filters van de federale overheid, een handleiding en een begeleidende brief. Alleen de maskers moeten nog in de enveloppen, en dan worden ze onmiddellijk aan huis geleverd. Om dat vlot en snel te laten verlopen, hadden we een plan opgezet, maar nu de vooropgestelde datum verandert, zullen we misschien extra vrijwilligers moeten inschakelen ter vervanging of aanvulling van enkele medewerkers die volgende week niet beschikbaar zijn.”

Wie zich geroepen voelt om mee de handen uit de mouwen te steken en bijvoorbeeld in eigen straat mee te helpen met de verdeling, mag een seintje geven aan preventie@nieuwpoort.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.