Twee miljoen euro relancesteun voor West-Vlaamse toeristische ondernemingen

© Getty Images
Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen en provinciebedrijf Westtoer zullen twee miljoen euro uittrekken als relancesteun voor toeristische ondernemingen. Dat meldt Westtoer vrijdag. De steun is vooral bedoeld voor logiesondernemingen, private musea en attracties. De steunmaatregelen komen op 28 mei voor de provincieraad.

Volgens Westtoer maakt de toeristische sector in West-Vlaanderen een verlies van 750 miljoen euro voor de periode van maart tot midden juni. Daarom wil de provincie de sector ondersteunen in de heropstart. Er wordt een budget van 2 miljoen euro vrijgemaakt.

De steun komt er in de eerste plaats voor familiale hotels, B&B’s, vakantiewoningen, kampeerbedrijven en jeugd- en groepsverblijven. Een belangrijke voorwaarde is dat het om kmo’s gaat of dat de ondernemingen een vzw-structuur hebben.

Verder gaat de steun ook naar private toeristische attracties en musea. Ook toeristische infopunten krijgen een beperkte steun om hun onthaal- en informatiefunctie te blijven vervullen.

Coronaproof

De steun is een tussenkomst van 50 procent in kosten voor maatregelen om de veiligheid van bezoekers te garanderen en investeringen op middellange termijn om logies, musea en attracties coronaproof te maken.

Afhankelijk van de beddencapaciteit bij logies en het aantal bezoekers in 2019 bij attracties varieert de steun tussen 2.500 euro en 7.500 euro. Voor de erkende toeristische infopunten is het bedrag beperkt tot 1.250 euro. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.